Grace Kelly ma lenne 88 éves - Sok mindenről lemondott, hogy hercegnő lehessen

Érdekességek minden idők egyik leghíresebb nőjéről.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Grace Kelly, aki idén ünnepelhetné 88. születésnapját, talán minden idők legismertebb asszonya, ám az élete rengeteg titkot rejteget.

Ilyen érdekes nő volt Grace Kelly

Az ünnepelt színésznőből Monaco hercegnőjévé váló híresség nemcsak kifogástalan stílusával, de elképesztően izgalmas életútjával is pillanatok alatt az emberek kedvencévé vált. Az amerikai hírességet nem is elsősorban a filmjei tették világsztárrá, hanem az, amikor 1956-ban hozzáment III. Rainier monacói herceghez. A fiatalon, mindössze 52 évesen elhunyt hercegnő ugyan a nyilvánosság előtt élte az életét, mégis rengeteg titkot őrzött meg magának az életében. Lássuk a legmeglepőbb tényeket az életéből!

Termékenységi vizsgálatra volt szükség

Ahhoz, hogy a színésznőként ismert Grace hozzámehessen III. Rainier herceghez, több orvosi vizsgálaton is részt kellett vennie. Többek közt azt is vizsgálták, hogy a híresség képes-e teherbe esni, mivel a hercegnek fontos volt, hogy trónörököse szülessen. A későbbiekben Grace három gyermeket szült a hercegnek.

Félmilliárdot fizetett a házasságért

Eleinte kevesen támogatták a színésznő és a herceg házasságát, a legellenségesebbek pedig épp III. Rainier szülei voltak. A szülők kikötötték, hogy Grace-nek kétmillió dollárnyi - vagyis félmilliárd forintnyi - hozományt kell fizetnie a frigy létrejötte érdekében. Ezt az összeget végül a színésznő és a szülei közösen fizették ki.

Nem hagyta sminkelni magát

Grace Kelly mindig tökéletesen festett a kamerák és a fotósok előtt, annak ellenére, hogy az elmondások szerint soha nem engedte senkinek, hogy kisminkelje őt. Minden alkalommal maga készítette el a haját is, így fodrászra sem volt szüksége a vörös szőnyegre lépés előtt.

Magyarokat segített

Kevesen tudják, de a színésznőt 1959-ben az osztrák kormány kitüntette, mégpedig azért, mert rengeteg magyar állampolgárnak segített a monacói vöröskereszt segítségével, hogy elhagyják az országot, és külföldön telepedjenek le.

Sportolónak készült

A színésznő édesapja evezésben háromszor szerezte meg az olimpiai aranyérmet, így nem csoda, hogy a lányát is szívesebben látta volna egy csónakban, mint a filmvásznon. Grace egészen tizenéves koráig sportolónak készült, ám apja, Jack legnagyobb bánatára végül a színészetet választotta, amiről a család sokáig rossz véleménnyel volt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük