2008 legtökösebb pasijai

Te kit választanál?

A GQ magazin idén is megválasztotta azokat a férfiakat, akik tevékenységük révén emlékezetessé tették a 2008-as évet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A GQ magazin 27 nevet tartalmazó listájában mindazok a férfiak szerepelnek, akik 2008-ban valamivel felhívták magukra a figyelmet. Azon bizonyára senki sem csodálkozik, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok leendő elnöke, Michael Phelps, az olimpiai úszózseni és Rafael Nadal teniszbajnok helyet kaptak az összeállításban, de mellettük ugyanúgy ott állnak hazánkban kevésbé ismert nevek.

Mint például Shepard Fairey, aki a deszkás közegből az egyik legismertebb street art művésszé küzdötte fel magát, a Boston Celtics bajnok kosárcsapata, Alain Robert önjelölt pókember, vagy a 24 éves Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal atyja. A most következőkben a nálunk is népszerű sztárok közül válogattunk ki négy színészt.

Leonardo DiCaprio, a bonyolult főhős

DiCaprio szinte a szemünk előtt nőtt fel, de nemcsak kerekképű ifjoncból dögös férfivá válását követhettük figyelemmel, hanem színészi tehetségének kibontakozását is. A 34 éves sztár számtalan alkalommal bizonyította, lehetetlen beskatulyázni a szépfiú szerepkörébe. Drogos fiú, hős Rómeó, bohém szerelmes a Titanicon, szeretnivaló csaló, repülésmániás üzletember vagy a maffiába beépülő tégla - bármilyen karakter bőrébe képes belebújni, és azt a saját arcára formálni.

Bár eleddig csupán - többször is - az Oscar-jelölésig jutott, ez egyáltalán nem keseríti el. Saját bevallása szerint sokkal fontosabb számára, hogy önmagának, és ne a világnak bizonyítson. Őt bőven kárpótolja, hogy a legnevesebb rendezőkkel – Scorsese, Spielberg, Wenders – és hozzá hasonlóan zseniális kollégákkal hozta össze a sorsa.

A népszerű színész jelenleg két moziban látható: november végén mutatták be a Hazugságok hálója című Ridley Scott-drámát, amiben Russell Crowe mellett egy CIA-ügynököt alakít.

Emellett pedig jövő év januárjában kerül a magyar mozikba az ötvenes években játszódó A szabadság útjai – itt tíz évvel a Titanic után újra Kate Winslettel játssza a főszerepet.

John Malkovich, az őrült zseni

Az 55 éves színész kétségtelenül nem az a fajta, akiről tinilányok rózsaszín szobájuk magányában könnyes szemekkel álmodoznak, és valószínűleg a posztergyártók sem a sztár eladott képein gazdagodnak meg. Azoknak azonban, akik képesek a hollywoodi felhozatalból elválasztani az ocsút a magtól, Malkovich lehet az etalon, a színjátszás csúcsa, a zsenialitás hús-vér testesülése.

Aki egyszer is látta a Veszedelmes viszonyokban vagy az Egerek és emberekben, az képtelen kiverni a fejéből az egyébként nem kimondottan macsó kinézetű, átható tekintetű művészt.

Bár elismerjük, hogy majd’ harminc éves pályafutása során beválasztott már néhány gyengébb filmet is, mint amilyen a Con Air – Fegyencjárat, a történet silánysága ellenére a karakteréből akkor is képes volt kihozni a maximumot.

A bulvárhírekben ugyan nem találkozhatunk vele, de ez nem azt jelenti, hogy abbahagyta volna a filmezést, sőt! 2009 februárjában látható nálunk az Elcserélt életek című mozi, Angelina Jolie-val. Ám, aki addig nem tud várni, annak ajánlható a Coen-testvérek Égető bizonyíték című krimije, melyben memoárját író CIA-ügynökként találkozhatunk vele.

Jon Hamm, a kirobbanó tehetség

Kicsoda? Milyen Hamm? Nos, az úriember nevét előbb-utóbb a magyar ember is megjegyzi majd. Bár azok bizonyára tudják, kiről van szó, akik a közszolgálati tévében követik a 2007 óta forgatott Mad Men – Reklámőrültek című sorozatot. A 37 éves színész, aki eredetileg középiskolai tanárként kezdte karrierjét, számos kisebb epizódszerep – Szívek szállodája, CSI: Miami, Az ügyosztály – után landolt a hatvanas évek karrierista világát megidéző szériában.

Don Draper egy reklámügynökség zseniális, ám gyarló, feleségét fűvel-fával csaló, láncdohányos kreatív igazgatója, akinek remek megformálásáért idén Emmy-díjra jelölték drámai színész kategóriában.

Állítólag Hammot sokan el tudnák képzelni a tervezett Magnum-nagyfilmhez is, mint Tom Selleck méltó utódja. Akik azonban nem szeretnének addig várni, amíg bajszos magánnyomozó válik belőle, azoknak december 11-ig kell csak kibírni: ekkor lesz a premierje az Amikor megállt a Föld című sci-finek, amiben többek között Keanu Reeves, John Cleese és Jennifer Connely is szerepel.

Jason Statham, az akciófilmek királya

A nyolcvanas-kilencvenes évek akcióhősét, Bruce Willis-t sokan próbálták letaszítani a trónról, mindezidáig sikertelenül. Most azonban úgy tűnik, a szellőzőkben való trikós kúszás-mászásból kiöregedő sztárt egy angol, ám cseppet sem úriember túrja ki a helyéről.

A 36 éves, és nem mellesleg Willis-re külsőleg is hasonlító Statham Guy Ritchie filmjeivel - a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Blöff - lett népszerű, majd szép lassan nemzetközi mozikban, mint a Szállító vagy Az olasz meló is szerephez jutott.

Csakúgy, mint anno Willis, ő is jól érzi magát a karcos akcióhős szerepében, bár vele ellentétben mintha kevesebbet lelkizne, azonban annál többet lövöldözik az összetéveszthetetlenül brit akcentusú sztár.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Manapság ismét egy angol krimiben, a Banki melóban lövi halomra a még nála is rosszabb rosszfiúkat, de tőle ezt is várjuk – hiszen pontosan ezért szeretjük.

Ezt is szeretjük