Bunda a díjátadó, máris megvannak a Golden Globe-győztesek?
Kihirdették a Golden Globe-díj jelöltjeit. Hollywood lázban ég, megkezdték az esélylatolgatást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma hajnalban kihirdették a Golden Globe jelöltjeinek névsorát, a jelölések ebben az évben nem okoztak nagy meglepetést.

Zoe Saldana, Olivia Wilde és Aziz Ansari olvasta fel a szerencsések nevét, ezt követően azonnal kezdetét vette az esélylatolgatás.

Egyre többen szkeptikusak

Egyre több kritikus erősíti a szkeptikusok táborát a Golden Globe hitelessége tekintetében. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a díjátadó nem a valós eredmények alapján zajlik, sokkal inkább dominál, hogy ki mögött mekkora Oscar-kampány áll.

Ha ezt a logikát vesszük alapul, akkor egyáltalán nem meglepő Sandra Bullock, Tom Hanks, Meryl Streep vagy Cate Blanchett jelölése, hiszen ők mind esélyesek a sokak által áhított Oscar-díjra.

Természetes a másik tábor is jelen van, akik megbíznak a 88 tagú Hollywood Foreign Press Association ítészeiben. A díjkiosztó show-t pedig kifejezetten élvezetesnek tartják, ezt ismét Amy Poehler és Tina Fey vezeti majd.

Idén többen kaptak jelölést

Ebben az évben a Golden Globe szavazói nem öt, hanem tíz legjobb színészt és filmet jelölhettek meg, mivel a dráma és a komédia kategóriákat elkülönítették.

Így senki sem maradt le a palettáról, több sztár kaphatott esélyt a szobrocska elnyerésére.

A kritikusok véleménye szerint a fent taglaltak ellenére a jelenlegi jelöltek listája teljesen reális, valóban a legjobb alkotások kerülhettek a 2013-as esélyesek közé.

A legjobb női főszereplőnek járó díjat elnyerheti: Cate Blanchett, Sandra Bullock, Judi Dench, Emma Thompson vagy Kate Winslet, a vígjáték kategóriában pedig Amy Adams, Julie Delpy, Greta Gerwig, Julia Louis-Dreyfus vagy Meryl Streep.

A legjobb férfi alakításért járó kitüntetést Alfonso Cuarónnak, Paul Greengrassnak, Steve McQueennek, Alexander Paynenek vagy David O. Russellnek fogják odaítélni a dráma műfajában. A vígjátékban Christian Bale, Bruce Dern, Leonardo DiCaprio, Oscar Isaac vagy Joaquin Phoenix fogja nyerni a díjat.

A legjobb női mellékszereplő jelöltjeinek listája: Sally Hawkins, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'o, Julia Roberts, June Squibb. A legjobb férfi mellékszereplő jelöltjeinek listája: Barkhad Abdi, Daniel Brühl, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jared Leto.

Legjobb filmnek jelölték dráma kategóriában a következő alkotásokat: 12 év rabszolgaság, Gravitáció, Hajsza a győzelemért, Phillips kapitány, Philomena. A vígjáték kategóriában pedig a következő produkciók szerepelnek esélyesként: A Wall Street farkasa, Amerikai botrány, Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska.

Ezt is szeretjük