Ilyen volt, ilyen lett: Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida nemcsak az egyik legismertebb szexszimbólum lett, hanem sikeres fotóriporter és szobrász is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gina Lollobrigida eredetileg Luigina Lollobrigida néven látta meg a napvilágot 1927. július 4-én az olaszországi Subiaco városában. Gyerekkorát egy festői hegyi faluban töltötte, és már fiatalon elkezdett modellkedni. 1947-ben jelentkezett a Miss Italy szépségversenyre, ahol harmadik helyezést ért el.


Ekkoriban tűnt fel a vásznon különféle olasz filmekben, ám hazájában igazi szupersztár csak az ötvenes években lett belőle, köszönhetően a Kenyér, szerelem, fantázia és a Kenyér, szerelem, féltékenység című neorealista moziknak.

Ő lett a világ legszebb asszonya

Az 1956-os A világ legszebb asszonya főszerepe, valamint különleges szépsége miatt azonnal kiérdemelte a világ legszebb asszonya titulust, de gyakran emlegették úgy is, hogy az isteni Lollo.

Ugyanebben az évtizedben Hollywoodot is sikerült meghódítania, amiben nagy szerepet játszott az Afrika kincse, illetve a Salamon és Sába királynője című alkotások népszerűsége.

A hetvenes években már egyre kevesebbet forgatott, ugyanis elismert fotóriporter lett belőle. Gina Lollobrigida kamerája előtt többek között olyan legendás művészek és sztárok pózoltak, mint Paul Newman, Salvador Dalí vagy a német nemzeti futballválogatott. Egyik legemlékezetesebb húzása az volt, amikor sikerült exkluzív interjút készítenie Fidel Castróval.

A szobrászművész politikai karrierrel is megpróbálkozott

Habár 1997 óta nem láthattuk egyetlen filmben sem, a mai napig az egyik leghíresebb szexszimbólumként tartják számon. A fotózás mellett szobrászművészként is bemutatkozott, mégpedig sikerrel.


Megpróbálkozott a politikai karrierrel is, de 1999-ben nem jutott be az Európai Parlamentbe szülővárosa, Subiaco jelöltjeként.

Gina Lollobrigida 1949-ben ment feleségül Mirko Skofic szlovén orvoshoz. Egy gyermekük született, a pár végül 1971-ben vált el.

1969-ben rövid ideig George Kaufman ingatlantulajdonos jegyese volt, a hetvenes években pedig viszony fűzte a szervátültetés úttörőjéhez, Christian Barnardhoz, valamint Jerry Lewis színészhez.

2006 októberében hatalmas szenzációt keltett, amikor 79 évesen bejelentette, hogy eljegyezték egymást az akkor 45 éves spanyol üzletemberrel, Javier Rigau y Rafolsszal, ám ezt a média nyomására végül még ugyanazon év decemberében felbontották.
Ezt is szeretjük