Óriási botrány Cannes-ban: ez már sok volt a nézőknek

Ez volt a Cannes-i Filmfesztivál történetének egyik legnagyobb botránya.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Cannes-i Filmfesztivál történetének egyik legnagyobb botránya Gaspar Noé nevéhez fűződik, akinek Visszafordíthatatlan című filmje is versenyzett 2002-ben az Arany Pálmáért. A világhírű argentin rendező második egészestés filmjének kegyetlenségére ugyanis nem voltak eléggé felkészülve lelkiekben a nézők.

A pszichológiai horrorba hajló filmdráma legmegterhelőbb jelenetében ugyanis azt kellett végignézniük, ahogyan a női főszereplőt alakító Monica Bellucci nemi erőszak áldozata lesz, a tíz perces felvétel sokkoló hatása miatt pedig végül több mint 250-en – főként nők – távoztak dühösen és teljesen kiborulva a vetítésről.

A világhírű amerikai filmkritikus, Roger Ebert nem véletlenül írta azt a filmről, hogy "olyan erőszakos és kegyetlen, hogy a legtöbb ember végig sem bírja majd nézni."

Azok a nézők viszont, akik képesek voltak végigülni ezt a megterhelő és nyomasztó alkotást, végül öt perces álló ovációval ünnepelték Gaspar Noé filmjét. Az Arany Pálma abban az évben azonban nem az övé, hanem Roman Polanskié lett, aki A zongorista című történelmi drámájáért kapta meg a fesztivál fődíját.

Femina - Világsztár - Megnyitott a cannes-i filmfesztivál - Képeken a 10 legszebb ruha az elmúlt évekből

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük