„Kövér vagyok és gyönyörű!” - vallott a 155 kilós színésznő
Gabourey Sidibe, a Precious zseniális főszereplője a Harper's Bazaar magazin újságírójának tárta ki a lelkét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gabourey Sidibe nevét valószínűleg még a filmrajongók közül sem sokan ismerik, de nagyon is elképzelhető, hogy hamarosan tele lesz vele a világsajtó. A 26 éves, Harlemben felnőtt Sidibe ugyanis még csak egyetlen filmben volt látható élete során, ám alakításáért máris több tucatnyi jelölést és jó néhány díjat is bezsebelt, a Floridai Filmkritikusok Körének díjától a Hollywood Film Awardig, de decemberben a Golden Globe-ra is nominálták.

Nem szégyelli testét

A fordulópontot kétségtelenül a 2009-es Precious című, hihetetlen díjesővel elárasztott kisköltségvetésű film hozta el számára, melyben a színésznő a szexuálisan és fizikailag is bántalmazott 16 éves főszereplőt alakítja, akinek ráadásul már van egy négyéves gyermeke.

Ódákat zengenek tehetségéről

A kritikusok szerint Sidibe fantasztikus erővel formálja meg a csúnya és sokat szenvedett lányt, játéka pedig már csak azért is lenyűgöző, mert a valóságban egyáltalán nem szorul gyámolításra. 155 kilója ellenére ugyanis a sztár maga a megtestesült önbizalom, aki teljesen megbékélt nem mindennapi külsejével, és szent meggyőződése, hogy az érvényesülés még Hollywoodban sem a kilókon múlik.

Ezt az álláspontját legutóbb a Harper’s Bazaar magazin februári számában is kifejtette, az interjú mellé pedig vígan pózolt a fotós lencséje előtt.

- Úgy érzem magam, mint egy modell. Ez a fotózás számomra szimbolikus értelmű, mert így bizonyítani tudok azoknak, akik állandóan azt mondogatták, nem lesz belőlem semmi, amíg le nem fogyok. Igazolja, hogy az a kicsi lány annak idején nem hiába vágyott olyan elkeseredetten a színészi pályára. És azoknak a lányoknak is szól, akik nem hiszik, hogy képesek ezt vagy azt megtenni, csak mert nem szépek, és nem akarják őket lefotózni – vallotta.

Nem zavarja a súlya

Azt is elárulta, a magabiztosság nem jön csak úgy, de ha valaki elhiszi, hogy szép és értékes, akkor sokkal könnyebbé és vidámabbá válik az élete.

- Gyakran kérdik tőlem, mitől lett bennem ez a fene nagy magabiztosság, de én erre mindig azt felelem, hogy magamtól. Egy nap eldöntöttem, hogy kövér vagyok és gyönyörű, így onnantól kezdve úgy is éltem az életem, mint egy igazi szépség. Olyan színeket hordok, amiket kedvelek, sminkelek, hogy még vonzóbbnak érezzem magam, és ez tényleg segít. Mindennek semmi köze nincs ahhoz, ahogyan mások látnak engem. Az a fontos, hogy én milyennek látom magam – nyilatkozta hihetetlen bölcsességgel.

Gabourey Sidibe egyébként azóta már leforgatta következő filmjét, a Zoe Kravitz rendezte Yelling to the Sky-t, amiben egy másokat terrorizáló nőt alakít.
Ezt is szeretjük