A patkányfogó, a sírásó és a diliházi portás
Sztárok elképesztő melói
Mivel szupersztár álláshirdetést ritkán lehet találni, a jövő milliomosai sokszor bizarr munkákra kényszerültek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rock sírásója…

A történetek közül talán a legismertebb Rod Stewarté. A sprőd hangú énekes a hatvanas évek végén a Faces énekeseként lett ismert, majd a következő évtizedben világhírű lett. Mielőtt azonban kiélhette volna milliók és bögyös szőkék iránti vágyait, bizony igen mélyre ásva kellett kezdenie…

Az ifjú Rod 15 évesen hagyta ott az iskolát, majd első munkahelyétől heteken belül megszabadult, hogy a Brentford focicsapatával írjon alá előszerződést. Utálta a korán kelést és a cipőtisztítást, így elment a munkaközvetítőhöz, és elvállalta inkább az első munkát, amit rásóztak: a londoni Highgate Hill temetőben sírásóként kereste egy ideig a kenyerét.

…és a színészet kubikosa

A fiatal korában igen nehezen kezelhető Marlon Brandot előbb kivágták középiskolájából, majd egy katonai intézménybe került, ahol előbb laktanyafogságra ítélték függelemsértés miatt, majd kitették a szűrét, mikor mégis meglépett az intézményből.

16 évesen, alkoholista anyával megáldva Brandonak szüksége volt a pénzre, így talicskát és ásót ragadott: egy építkezésen dolgozott kubikosként. Később nővérei után New York-ba ment, hogy meghódítsa a Broadwayt – ha évekbe tellett is, de sikerült neki.

Nagyszájú diliházi portás

Művészeti iskolája mellett a fiatal Mick Jaggernek is meg kellett élnie valamiből, és nem is habozott hozzálátni a munka dandárjához: a Rolling Stones nagyszájú énekese kistiniként jégkrémet árusított, majd egy elmegyógyintézet portásaként kereste meg a napi betevőt.

Mikor a Stones elhíresült, alighanem Anglia konzeratív polgárai közül sokan szívesen látták volna eredeti munkahelyén…

A patkányfogó

Jagger portási pozíciója szinte elit munkának számít ahhoz képest, amivel Warren Beatty foglalkozott kezdőként. A tanárcsaládból származó fiú remek amerikai futballista volt, és tucatnyi egyetem versengett egymással, hogy sportösztöndíjat adjon neki, de ő mindenáron színészetet akart tanulni. A drámaiskolához azonban pénz is kellett, így Beatty a csillogónak egyáltalán nem nevezhető patkányirtói munkakört vállalta el egy moziban.

Még jégkrémárusnak se jó

Hollywood egyik leghosszabb és legragyogóbb karrierje várt a tinédzseréveinek végén járó Lucille Ballra, de a harmincas évektől a hetvenes évekig hihetetlen népszerűségnek örvendő színésznő sem kezdte milliomosként. Miután először sikertelenül felvételizett egy színiakadémiára, egy fagylaltozóban kezdett dolgozni.

Az akkoriban nagyon szerény és félénk lányt azonban nemsokára kirúgták, mivel állandóan elfelejtett a banánkelyhekre banánt tenni. Megalázó kirúgása után modellnek állt, majd végre felfedezték a Broadway impresszáriói, és innen egyenes út vezetett a hírnévhez.

Büszke skót koporsófényesítő

Sean Connery, mielőtt James Bond első megszemélyesítőjeként milliók kedvence lett, gyakorlatilag minden munkát elvállalt, ami adódott. Első munkahelye a St. Cuthbert’s Co-Operative Society volt, ahol 1944 és 1959 között tejesemberként dolgozott. Mikor elvesztette a munkahelyét, csatlakozott a haditengerészethez, de leszerelték egészségi okokból.

Ezután teherautót vezetett, dolgozott életmentőként, modellt ült képzőművészeti hallgatóknak, majd pályája alighanem mélypontjaként néhány hónapot még koporsófényesítőként is eltöltött – mindezt röpke három év alatt.

1962-ben jelentkezett a James Bond válogatásán, és a regényíró Ian Fleming ellenkezése dacára – faragatlan, drabális skót tuskónak tartotta a 007-es ügynök atyja – megkapta a szerepet, és innen már nem volt megállás…

Ezt is szeretjük