Tragikus! 22 évesen lett öngyilkos a tinihorrorok sztárjának apja
Freddie Prinze nem tudott megküzdeni a népszerűséggel, és lecsúszott, mert a család sem volt visszatartó erő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A külvilág számára felfoghatatlan, hogy miért lesz valaki öngyilkos a húszas évei elején, amikor még előtte állna az egész élet. Ha az illető ráadásul sikeres a szakmájában, és magánélete is kiegyensúlyozottnak tűnik, még inkább megdöbbentő a tette.

Az 1954-es születésű Freddie Prinze, a hetvenes évek népszerű komikus színésze nagy nevettető volt a színpadon, miközben boldognak is látszott, 22 éves korában mégis úgy döntött, véget vet az életének.

Nem tudta feldolgozni a sikert

A sztár a Chico and the Man című sorozattal robbant be a köztudatba, de a hirtelen jött népszerűséget nehezen viselte.

Ágyában egyik nő a másikat követte, ám végül sikerült megállapodnia, és 1975-ben feleségül vette Katherine Cochrant.

Bár egy évvel később megszületett kisfiuk, Freddie Prinze Jr. - aki felnőve fényes színészi karriert futott be -, a családi idill nem tartott sokáig.

A fiatal sztár a drogokban keresett menedéket, 1976 nyarán egyszer le is tartóztatták.
Főbe lőtte magát

Feleségénél ekkor telt be a pohár, és beadta a válókeresetet azzal az indokkal, hogy férje züllött életmódjával fiuk életét is veszélyezteti. Prinze-nek ez túl sok volt, 1977 januárjára már komoly depresszióban szenvedett.

A végzetes napon, 1977. január 28-án egy Los Angeles-i hotelszobából felhívta ismerőseit, hogy elbúcsúzzon tőlük, mire menedzsere, Marvin Snyder odarohant hozzá a szállodába.

Az öngyilkosságot azonban nem sikerült megakadályoznia. A fájdalmasan fiatal sztár egy kis automata pisztollyal lőtte fejbe magát, és életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Ezt is szeretjük