Szexi színészek, akik iszonyúan megcsúnyultak egy szerep kedvéért
Sztároknál fontos a vonzó külső, nem véletlen, hogy csak a legbátrabbak hagyják elrondítani magukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szépség és fiatalság bűvöletében élő Hollywoodban csak igen kevés sztár meri megengedni magának azt a luxust, hogy a hétköznapokban vagy akár szélesvásznon rosszul nézzen ki.

Matt Damon
Christian Bale
Colin Farrell
Tom Cruise

A legmegszállottabb színészek azonban nem félnek dacolni az álomgyári elvárásokkal, pláne nem, ha szexepiljük sutba dobása szakmai és üzleti szempontból is jól hoz a konyhára. Közéjük tartozik a most következő négy szexi színész is, akikre alig lehet ráismerni, úgy eltorzultak egy szerep kedvéért!

Matt Damon

A People magazin által 2007 legszexisebbjének választott Matt Damon szerencsére van annyira tehetséges, hogy ne csak kisfiús mosolya miatt üljünk be a filmjeire.

A kétgyerekes sztárapuka már számtalanszor bebizonyította, hogy amilyen szerény és közvetlen a színfalak mögött, olyan eltökélt és bevállalós, ha egy szerepről van szó.

A 39 éves, jóképű sztár sokat változott az évek során, de minden jól állt neki, legyen az kölyökképű zsenipalánta vagy acélöklű Jason Bourne. Mielőtt azonban még nagyon beleragadt volna a szexi ügynök karakterébe, Matt gondolt egy merészet, és igent mondott a télen bemutatott Az informátor! főszerepére.

A film kedvéért 15 kiló pluszt, vagyis színtiszta, valódi hájat szedett magára. A kalóriadús felkészítéssel Steven Soderbergh rendező elérte célját: a szemüveges, pocakos, bajuszos Mark Whitacre szerepében Damon minden volt, csak nem szexi.

A jóképű sztár azóta persze már újra formába lendült. Bokszolással és futással karban tartott, tökéletes testét hamarosan meg is csodálhatjuk, júniusban ugyanis befejeződtek a The Adjustment Bureau című új filmje forgatásai, melyben Matt partnere a bájos Emily Blunt lesz.

Christian Bale

A 36 éves walesi színészről köztudott, hogy amolyan magának való csodabogár, hirtelen haragú és megszállott, de megkérdőjelezhetetlen tehetsége miatt könnyű megbocsátani neki ezt a kis különcségét. A kislányáért rajongó, nős sztárapuka a magánéletben meglehetősen visszahúzódó ember, de a vásznon egyszerűen nem ismer lehetetlent. Ami munkáit illeti, Bale igazi átváltozóművész, kifejezetten utazik a szélsőséges fizikai és színészi kihívást jelentő szerepekre.

A jóképű színész nem kíméli testét, még az egészségét veszélyeztető, sokkoló átváltozásoktól sem riad vissza. A gépész című spanyol thrillerben például fájóan soványra fogyott, a Batman: Kezdődik forgatására viszont felpumpálta izmait. A látványos átlényegülések sorát a The Fighter című drámával folytatta, ahol egy lecsúszott bokszoló, Dick Eklund bőrébe bújt.

A Pankrátor rendezője, Darren Aronofsky kedvéért az erős és egészséges Bale pár hónap alatt teljesen átalakult egy lepukkant, kivert fogú, ijesztő fickóvá. A lesifotókon nyoma sincs az egykori szexi Denevérembernek, de aggodalomra semmi ok, a kőkemény akaraterejű sztár valószínűleg varázsütésre visszanyeri régi, vonzó külsejét.

Colin Farrell

A 34 éves, Golden Globe-díjas, sármos rosszfiú meglehetősen öntörvényű, csapongó figura, nem véletlen, hogy a rendezők is szívesen osztanak rá szélsőséges szerepeket.

Férfias megjelenése, markáns arca és bánatos, nagy kutyaszemei még a vértől tocsogó akciófilmekre is becsalogatják a női nézőket, egyszóval Colin jóképűsége remek adu, amit bármikor ki lehet játszani.

Az ír vagány azonban nem tűri a beskatulyázást, ezért filmjeit is elég vegyesen válogatja, most például maga mögött hagyta a szokásos akciót és a drámát, hogy egy romantikus komédiában bizonyítson. Sőt, mi több, a júliusban forgatott Horrible Bosses című Seth Gordon-film kedvéért Farrell még híres, nézőcsalogató szexisségét is levedlette, hogy elég hiteles legyen az izgága és visszataszító Bobby Pellitt szerepében.

A forgatáson készült lesifotók tanúsága szerint az átalakulás remekül sikerült, a maszkmesterek ügyes kezei alatt a jóképű színész csúnyán megkopaszodott, és vagy tíz évet öregedett. A vígjáték bemutatójára ugyan még 2011 nyaráig várni kell, de a Colin Farrell-rajongók addig sem maradnak néznivaló nélkül. A kétgyerekes színész ugyanis a London Boulevard című angol-amerikai krimiben is fel fog tűnni, egy marcona, de azért őrülten vonzó bűnöző szerepében.

Tom Cruise

A szőrös, pocakos, kopaszodó Les Grossman figurája eredetileg csak egy kis epizódszerepnek indult a pihent agyú Ben Stiller jegyezte Trópusi vihar című akcióvígjátékban, de Tom Cruise annyira magára talált benne, hogy a zsarnok producer karaktere végül túlnőtt önmagán. A 48 éves sztár új fizimiskájára, hihetetlen táncára és elképesztő szövegére még a szakma is felkapta a fejét, 2008-ban majdnem Golden Globe-ot kapott rendhagyó bohóckodásáért.

A figura megformálásához Cruise műpocakot, kövér álkezeket, tar fejet és őrült mennyiségű mellszőrzetet ragasztatott magára, hogy végre megmutathassa, sármőrön és világmegváltó ügynökön kívül mást is tud játszani. Közkívánatra a Stiller-Cruise páros idén újra elővette Les Grossman figuráját, sőt, külön projektet indítottak neki a Paramount filmstúdiónál. A 2012-es produkcióig azonban túl sokat kellett volna várni, ezért a rajongók örömére Tom belement egy kis előjátékba, és az idei MTV Movie Awards kisfilmjeiben újra magára öltötte a dagadt producer szerepét. Az egyik vicces spotban például a tinibálvány Robert Pattinsont regulázza meg őrült Grossmanként.

Egyszóval, a szépfiú Cruise-nak kifejezetten jót tett a rondaság, de az sem marad hoppon, aki a szexisebb arcára kíváncsi: a Kéjjel-nappal című új akciókomédiáját még játsszák a mozik.

Ezt is szeretjük