Így néznek ki most a Váratlan utazás sztárjai

A népszerű ifjúsági sorozat egykor milliók kedvence volt, de hol vannak ma a bájos kanadai falucska, Avonlea hajdani lakói?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Lucy Maud Montgomery kanadai írónő ifjúsági regényeiből készített Váratlan utazás sorozat a kilencvenes években páratlan népszerűségnek örvendett világszerte. 140 országban mutatták be, és még most is évről évre újra műsorra tűzi valamelyik tévécsatorna.

A bájos Sara, a morózus Hetty néni és a többi szeretetre méltó szereplő sokak kedvenceivé váltak. Nézzük, mi történt azóta a sorozat szereplőivel!

Sarah Polley

Az ötgyermekes kanadai Polley család legifjabb sarja már 1983-ban, négyévesen a kamerák elé állt a Disney stúdió egyik karácsonyi filmjében. Az igazi ismertséget az 1990-ben startoló Váratlan utazás hozta meg számára, ahol ő alakította Sarah Stanley-t, a sorozat bájos főszereplőjét. Tragikus egybeesés, hogy az elárvult mesemondó kislányhoz hasonlóan a gyereksztár is 11 esztendős korában veszítette el édesanyját. A világszerte népszerű sorozat óriási bevételt hozott a Disney-nek, ám 1994-ben mégis megváltak a főszereplőtől. Az öbölháború ellen tiltakozó Sarah egy díjátadón ruháján békeszimbólummal jelent meg a Disney-vezetőség tiltása ellenére, ami miatt elmérgesedett köztük a viszony.

A szép és tehetséges színésznő gondosan megválogatja, milyen szerepeket fogad el. Nem vonzza az álomgyár, olyan igényes, elgondolkodtató filmekben áll kamera elé, mint a 2003-as Az élet nélkülem. 2005-ben A szavak titkos életében játszott Tim Robbins és Julie Christie oldalán, alakításáért jelölték az Európai Filmakadémia legjobb színésznő díjára. Sarah rendezőként és forgatókönyvíróként is megmutatta tehetségét az Egyre távolabb című, Oscar-esélyesnek tartott filmben. A gyereksztárból gyönyörű nővé érett színésznő Kanadában él, nemrég vált el férjétől, David Wharnsby vágótól.

Jackie Burroughs

Az örökké zsörtölődő, ám valójában aranyszívű vénkisasszony, Hetty néni a sorozat egyik leginkább szeretetre méltó felnőtt szereplője volt. Sara nagynénjét Jackie Burroughs kanadai színésznő keltette életre. Az angliai születésű sztár színházban kezdte pályafutását, innen csábította el a film világa. A nyolcvanas évek mozi- és tévéfilmjei után következett a szintén Montgomery-regényadaptációból készült Anne-sorozat, majd a Váratlan utazás, ami meghozta számára a hírnevet.

Filmes munkái közül a színésznő A Winter tan című drámájára a legbüszkébb, amelynek ő volt a rendezője, forgatókönyvírója, producere és főszereplője. 2006-ban A testőr című thrillerben láthattuk Kiefer Sutherland és Michael Douglas oldalán, de a sorozatrajongók is találkozhattak vele a Smallville-ben vagy a Haláli hullákban. A számos díjjal büszkélkedő, 71 évesen még mindig aktív színésznő jelenleg kanadai és mexikói otthona között osztja meg idejét. Korábbi férjétől, Zalman Yanovsky zenésztől egy Zoe nevű lánya született.

Gema Zamprogna

Felicity King, Sara csinos és a néha idegesítően tökéletes unokanővére fennhéjázó stílusa mögé rejtette aranyszívét. Gema Zamprogna, Felicity megformálója már gyerekként a színpad bűvöletében élt koreográfus édesapjának köszönhetően. Nem meglepő, hogy a színészet mellett a táncban is nagy tehetséget árult el. 13 évesen lett a Váratlan utazás egyik főszereplője, aki a sorozat hét éve alatt végig kitartott a nagysikerű széria mellett. 1997-ben diplomázott a Queen’s Egyetem dráma szakán, alapító tagja a Toronto Theatrefront drámacsoportnak.

A színpad mellett táncol és filmekben is játszik, 2002-ben a Késő bosszú című akciófilmben láthatták a magyar nézők Sylvester Stallone oldalán. A 33 évesen is kislányosan bájos színésznő évek óta pilatest oktat, de élete középpontjában a családja áll. Férjével, Daniel Boich-hal egy kislányt és egy kisfiút nevelnek kanadai otthonukban. Ella 2004-ben, a kis Sam pedig 2006-ban született.

Michael Mahonen

A jóképű kanadai színész már a 26. évében járt, amikor a sorozat készítői kiválasztották Gus Pike, az árva tinédzser fiú szerepére, aki kóborlásai során jut el Avonlea-be. Bár eredetileg csak két epizódban akarták szerepeltetni, alakítása olyan meggyőző volt, hogy állandó helyet kapott a szériában, sőt, később ő lett az időközben gyönyörű ifjú hölggyé serdült Felicity férje. Michael fiatal korában egyáltalán nem érdeklődött a színészet iránt, kifejezetten untatta a dolog, csak egy tanára biztatta, hogy próbálkozzon meg vele. Ő azonban inkább kosárlabdázott, később kertészkedésből, alkalmi munkákból élt, építkezéseken dolgozott, mígnem úgy döntött, szerencsét próbál a színpadon.

Beiratkozott a George Brown College színházművészeti szakára, majd a diploma után elindult a hírnév útján a Váratlan utazással. Nem mindennapi tehetségét mutatja, hogy a puritán, koravén kamasz, Gus Pike megformálásával egy időben egy másik filmsorozatban egy 33 éves züllött, önpusztító életet élő férfit játszott kiválóan. A rendezőként és forgatókönyvíróként is sikeres, többszörös díjnyertes színészt két éve a Vakság című filmben láthattuk Julianne Moore oldalán.

Ezt is szeretjük