Így néznek ki most a Csengetett, Mylord? sztárjai

Vajon mi történt a kilencvenes évek óta a legendás karaktereket megformáló színészekkel?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Csengetett, Mylord? a legnépszerűbb brit szituációs komédiák egyike, melynek hazánkban is nagy rajongótábora volt a kilencvenes években. A Jimmy Perry és David Croft rendezte sorozat az 1920-as évek brit társadalmának mutat görbe tükröt.

Annak idején könnyesre nevettük magunkat a főúri Meldrum család és a velük lakó cselédek mulatságos kalandjain, most nézzük, mi történt azóta a kiváló komikusi vénával megáldott színészekkel.

Alf Stokes - Paul Shane

A kapzsi, ügyeskedő komornyik kisebb-nagyobb szélhámoskodásai ellenére a sorozat egyik legnépszerűbb karaktere. A cinikus, dörzsölt, de a lelke mélyén érző szívű és munkástársaiért kiálló Stokes-ot a nagyszerű brit komikus, Paul Shane keltette életre. A most 70 éves sztár bányászként kezdte pályafutását, és egy munkahelyi balesetben bekövetkezett sérülésnek köszönheti színészi karrierjét. Gerincsérve miatt ugyanis 27 évesen nyugdíjazták, ekkor határozta el, hogy a szórakoztatóiparban próbál szerencsét, hiszen korábban már fellépett saját műsoraival különféle bárokban, kocsmákban.

Énekesként kezdte, majd komikusként folytatta, közben tévésorozatokban kapott kisebb szerepeket. A nagy áttörést az 1980-ban startoló Hi-de-Hi! hozta meg számára, ezután következett a Csengetett, Mylord?. A kilencvenes években a tévés munkák mellett egyre nagyobb szerepet kapott életében a színház. A színész hosszú évtizedekig élt boldog házasságban feleségével, Doryval, akitől három lánya született. Az asszony 2001-ben halt meg. Paulon tavaly szívproblémái miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani, de azóta szerencsére teljesen felépült.

Ivy Stokes - Su Pollard

Ivy, a kétbalkezes, szemüveges szobalány apja, a pitiáner szélhámos Stokes élő lelkiismerete. Az ügyefogyott, ám végtelenül szeretetreméltó cseléd szerepében Su Pollard alakított maradandót. A 60 esztendős színésznő saját bevallása szerint azóta színpadra vágyott, hogy hatévesen ő játszotta az angyalt az iskolai karácsonyi műsorban. Tinédzserként már rendszeresen fellépett énekszámokkal különböző jótékonysági rendezvényeken, művészeti tanulmányai végeztével pedig meghódította a londoni West End színházait. Tévés karrierje 1979-ben kezdődött, egy rövid életű széria után ő is a Hi-de-Hi!-ban kapott szerepet.

A nyolcvanas években énekesnői pályája is felfelé ívelt, Starting Together című dala a második helyig jutott a brit toplistákon. Ekkor találta meg a magánéleti boldogságot is, igaz, csak rövid időre. Peter Keogh a Hi-de-Hi! forgatása alatt kérte meg a kezét, miközben Su rovarnak volt öltözve. A pár útjai később különváltak. A változatlanul aktív színésznő mostanában színházi karrierjére koncentrál, de emellett szinkronizál is. Kiváló komikai tehetsége mellett extravagáns öltözködési stílusával szerzett magának hírnevet.

James Twelvetrees - Jeffrey Holland

A céltudatos, kissé nagyképű, ám feddhetetlen modorú lakáj igazi karrierista, aki semmire nem vágyik annyira, mint arra, hogy ő lehessen a komornyik. Az úrnőjéért, Miss Poppyért rajongó James-t Jeffrey Holland keltette életre. Mielőtt színésszé lett, a most 64 esztendős Jeffrey borkereskedelemmel foglalkozott, de már ekkor is az amatőr színjátszás volt a szíve csücske. Tévésorozatokban kezdte pályafutását, és Su Pollardhoz, valamint Paul Shane-hez hasonlóan számára is a Hi-de-Hi! hozta meg az ismertséget.

Népszerűségét tovább fokozta a Csengetett, Mylord?-ban nyújtott alakítása. Ezen kívül szerepelt még a Russ Abbot-féle Őrültek házában, valamint a kilencvenes években futó Oh, Dr. Beeching!-ben, és a mai napig számos szórakoztató műsorban felbukkan. Felesége Judy Buxton színésznő, akinek nevéhez a Times magazin szerint minden idők egyik legnagyszerűbb Iphigénia-alakítása köthető.

Wilson kapitány - Bill Pertwee

A gazdagok utcájában posztoló rendőrtiszt, Wilson kapitány javíthatatlan potyaleső, aki az ingyen ebédek és teák reményében állandóan körüludvarolja Mrs. Liptont, a meggyes piték koronázatlan királynőjét. A könnyen megvesztegethető Wilson szerepében az angol humor egyik nagy mestere, Bill Pertwee nevettette meg a nézőket. A 84 éves színész brazil anyától és brit apától született, utazó ügynök édesapját igen korán, 12 éves korában veszítette el. Ezt egy másik családi tragédia követte, bátyját, a bombázó pilóta James-t három évvel később ölték meg egy világháborús bevetés során.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Bill ruházati eladóként kezdte pályafutását, de hamar rájött, hogy páratlan komikusi vénájával a szórakoztatóiparban a helye. A rádiókabarék után következtek a tévészerepek, legnagyobb sikereit a Folytassa…-filmekben és a legendás Ükhadsereg című sorozatban érte el. Szeretett felesége halála óta egyedül él az angliai Surrey-ben. Karitatív tevékenységéért 2007-ben királynői kitüntetést kapott.

Ezt is szeretjük