Ráismernél? Borzalmasan lefogyott Forest Whitaker
Forest Whitaker sokakat megdöbbentett a 2010-es Oscar-gálán, ahol a korábban testes sztár igencsak véznán jelent meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Forest Whitaker sosem tartozott a kidolgozott testű amorózók közé. Igaz, nem is külső adottságai, sokkal inkább remek karakterformáló képessége miatt szeretik rajongói.

Az Our Family Wedding egyik jelenetében, illetve a bemutatón a feleségével

Ezért is lepett meg sokakat, amikor Az utolsó skót király Oscar-díjas sztárja az Akadémia 2010-es gáláján megjelent, hogy a díjátadók között lépjen színpadra, és méltassa a legjobb színésznőként Oscarral jutalmazott Sandra Bullockot.

Alig lehetett ráismerni

Mert Whitaker hiába beszélt meggyőzően a sztár teljesítményéről, a nézők leginkább azzal foglalkoztak, mi történhetett az afroamerikai hírességgel, akit alig lehetett felismerni. A korábban száz kiló körüli színész ugyanis láthatóan összement, legalábbis ami a kerületét illeti.

Méretes hasa eltűnt, és még az arca is megnyúlt, annyira lefogyott az utóbbi időben. Nem csoda, ha a megjelentek lázasan találgatták, vajon mi állhat a 48 éves sztár drámai súlyváltozása mögött.

Vega és egészséges

A találgatások pedig nem sokkal később tovább folytatódtak Whitaker új filmje, az Our Family Wedding premierjén, melyen felesége, a szépséges Keisha társaságában tette tiszteletét a napokban. A különbség azért is volt szembeötlő, mert míg a vígjátékban egyértelműen dudorodik a sztár tekintélyes pocakja, addig élőben már semmi túlsúly sem látszott rajta a bemutatón.

Tény, a 188 centis fekete sztár 2006-ban vagy harminc kilót magára szedett, hogy minél élethűbben formálhassa meg az ugandai diktátort, Idi Amint Az utolsó skót királyban - amiért végül 2007-ben Oscart is kapott.

Ám amilyen gyorsan ment a hízás, olyan lassú és fokozatos volt a fogyás, aminek végső soron most látható igazán az eredménye. Mindenesetre a négygyerekes Whitaker állítja, nem nagyon diétázott, pusztán továbbra is a vegetáriánus étrend szerint étkezett. Úgy véli, ily módon nem csak egészségesen él - elkerülheti a szívbetegségeket és bizonyos rákfajtákat is.
Ezt is szeretjük