Nem Michael Jackson lett a legtöbbet kereső halott sztár
A Forbes ezúttal a tavalyi év legtöbbet kereső elhunyt hírességeinek listáját állította össze.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 28-án a Forbes nyilvánosságra hozta azon hírességek listáját, akik holtukban is degeszre keresik magukat - persze a pénz elköltése immáron a szerencsés utódok vagy éppen örökösök feladata.

Elvis Presley és Jimi Hendrix

Meglepő módon nem az idén júniusban tragikus körülmények között elhunyt Michael Jackson trónol a lista legtetején.

Pedig a sztár népszerűsége hihetetlenül megnőtt tragikus halálát követően, dalai újból felkerültek a slágerlisták élére, lemezeit pedig rég nem látott mértékben vásárolták a gyászoló rajongók.

Divat, művészetek meg egy kis tudomány

Hogy akkor mégis melyik elhalálozott híresség kasszájára folyt be a legtöbb pénz? Nos, nem túl meglepő módon a Forbes szerint Yves Saint Laurent egykori divatcézár örökösei és jogutódai jártak a legjobban.

A 2008 júniusában 71 évesen agytumorban meghalt híresség ugyanis az elmúlt 12 hónapban 350 millió dollárral gyarapította az YSL-vagyont.

A második helyen a Richard Rodgers-Oscar Hammerstein zeneszerző-dalszövegíró páros áll, akik olyan nagysikerű zenés darabokat hagytak az utókorra, mint a Karusszel, a Hamupipőke vagy A muzsika hangja. Életükben számos díjat, köztük 15 Oscart bezsebeltek - haláluk után több évtizeddel pedig még mindig 235 millió dollárt tudtak keresni a Forbes szerint.

A korábban már emlegetett popkirály, Michael Jackson került a lista harmadik helyére 90 millió dollárral, őt követi egy másik király, az 1977-ben elhunyt Elvis Presley, aki 55 millió dollárral gazdagította örököseit. Úgy látszik, a zene a legjobb biznisz, a 13 sztárt felsorakoztató listán ugyanis még két világhírű muzsikus tanyázik: a hetedik helyen John Lennon 17 millió, a tizenkettediken pedig Jimi Hendrix 8 millió dollárral.

A listán egyebek közt két regényíró is helyet kapott: Michael Crichton krimiszerző 9 millió dollárral gyarapította örökösei vagyonát, míg J.R.R. Tolkien, a A Gyűrűk Ura atyja 50 millió dollárt keresett az elmúlt 12 hónap során. Emellett dr. Seuss, számos gyerekkönyv szerzője szintén listás lett, 15 millió dollárral.

A teljes Forbes-lista:

1. Yves Saint Laurent: 350 millió dollár
2. Rodgers-Hammerstein: 235 millió dollár
3. Michael Jackson: 90 millió dollár
4. Elvis Presley: 55 millió dollár
5. J.R.R. Tolkien: 50 millió dollár
6. Charles Schultz: 35 millió dollár
7. John Lennon: 15 millió dollár
8. dr. Seuss: 15 millió dollár
9. Albert Einstein: 10 millió dollár
10. Michael Crichton: 9 millió dollár
11. Aaron Spelling: 8 millió dollár
12. Jimi Hendrix: 8 millió dollár
13. Andy Warhol: 6 millió dollár

Ezt is szeretjük