Torzzá műtött csúfság lett a bombázó Faye Dunaway-ből
A színésznőt olyan elképesztően csúffá szabták a plasztikai sebészek, hogy már rá sem lehet ismerni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Faye Dunaway 1941. január 14-én született a Florida államban található Bascornban. 1962-ben kezdődött színházi karrierje, első filmszerepét pedig 1967-ben kapta.


Ugyanebben az évben játszotta el az útonálló Bonnie Parkert Arthur Penn Bonnie és Clyde-jában. 

A golyózáporos és megdöbbentően erőszakos alkotásban látható alakításért méltán jelölték a legjobb női főszereplő Oscar-díjára.

A hetvenes években számos klasszikus alkotásban öregbítette hírnevét, őt láthattuk Dustin Hoffmann oldalán a Kis nagy emberben, A kínai negyedben Jack Nicholsont próbálta elcsábítani.

Az aranyszobrot a Hálózat neurotikus tévés vezetőjének megformálásért vehette át.

Botrányfilm törte derékba karrierjét

A nyolcvanas évek elején elvállalta az Anyu, a sztár női főszerepét, amiben Joan Crawfordot, Hollywood fénykorának legendás sztárját játszotta el.

Hiába az emlékezetes alakítás, a gyermekmolesztálós életrajzi film miatt szó szerint kitagadták az álomgyárból, karrierje pedig azóta sem éledt újra.


Ez persze nem jelenti azt, hogy az 1981-es botrányfilm óta nem voltak kiváló alakításai, elég csak felidézni az 1987-es Törzsvendéget, amiben Mickey Rourke alkoholista barátnőjét formálta meg meggyőző erővel.

Az elmúlt években leginkább aprócska mellékszerepekben tűnt fel a vásznon, de ahogyan Rourke-nak sikerült visszatérnie a reflektorfénybe, úgy Dunaway-nek is sikerülhet még.

Elképesztően szétszabatta arcát

Megdöbbentő látni, hogy az egykor ellenállhatatlanul vonzó színésznő milyen iszonyatos mértékben plasztikáztatta szét fejét, ahogyan gyarapodott éveinek száma.

A sok szépészeti beavatkozásnak köszönhetően a 68 éves Dunaway arca már nyomokban sem emlékeztet arra a bombázóra, aki bármelyik pasi fejét képes volt pillanatok alatt elcsavarni.


Mintegy fél évszázados pályafutása során Faye Dunaway-t hírbe hozták már számos férfival, Lenny Bruce komikustól kezdve Marcello Mastroianni olasz mozilegendáig.

Kétszer házasodott meg, első férje Peter Wolf énekes volt, akivel 1974 és 1979 között élt együtt, másodszor pedig Terry O'Neill fotóművész oldalán állt az oltár elé, ám ez a házassága is tönkrement néhány éven belül.

Ezt is szeretjük