Ilyen volt, ilyen lett: Eva Herzigova
A Csehszlovákiában született Eva Herzigova a kilencvenes években lett a divatvilág ismert modellje, népszerűsége azóta is töretlen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eva Herzigova 1973. március 10-én született az egykori Csehszlovákia Litvínov nevű városában. Tizenhat évesen kezdett modellkedni, miután 1989-ben Prágában megnyert egy szépségversenyt. Néhány évvel később Párizsba költözött, ahol egyre népszerűbb lett, köszönhetően különleges szépségének és tehetségének.

Első komoly munkájára a kilencvenes évek elején került sor, amikor a Wonderbra cég őt kérte fel, hogy legyen a kampányuk reklámarca – azóta olyan hírességek követték, mint Sophie Anderton, Caprice Bourett vagy Dita Von Teese. A nagy presztízst jelentő munka jelentős lendületet adott amúgy is felfelé ívelő karrierjének, ő pedig hamarosan a divatvilág egyik legismertebb szupermodellje lett.

Playboy és Vénusz

Pózolt többek között a Guess? farmernadrágok reklámfotóin, a Victoria’s Secret katalógusában, illetve a Sports Illustrated című képes magazinban. 2004 augusztusában a pasik legnagyobb örömére a Playboyban vetkőzött anyaszült meztelenre, a 2006-os téli olimpia megnyitó ünnepségén pedig ő volt Vénusz.

Az alkalmanként színészi munkákat is elvállaló Herzigova - egyik emlékezetes alakítását a Modigliani című életrajzi filmben láthattuk - 1996-ban ment feleségül a Bon Jovi dobosához, Tico Torreshez. A pazar esküvőn olyan sztárvendégek is jelen voltak, mint Donald Trump, a sztárpár pedig két évvel később, 1998 júniusában vált el.

Nem álltak az oltár elé

Jelenlegi párja Gregorio Marsiaj torinói vállalkozó, akivel a mai napig nem házasodtak össze, ám gyermekük született: George 2007. június 1-jén jött a világra Párizsban. A botrányoktól tartózkodó, visszafogott Eva Herzigovának 2003-ban azonban sikerült egy zavaros ügy miatt a címlapokra kerülnie.

A szupermodell 2003-ban azért perelte be 36 ezer dollárra a fehérneműket gyártó és forgalmazó La Senza céget, mert állítása szerint megszegték a vele kötött szerződést.

Konkrétabban az történt, hogy a cég nem fizette ki Herzigovát arra hivatkozva, hogy nem tetszett a vezetőségnek az, hogy a modell levágta a haját.

Ezt is szeretjük