Ennél undorítóbb ma már nem lesz! Nézd meg, a királynő melyik ereklyéjét találták meg
Erzsébet ezen tárgyának inkább rejtve kellett volna maradnia.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy angol akciós ház bocsátotta árverésre Erzsébet királynő esküvői tortájának egy szeletét.

A desszert már 68 éves, és elég viseltes a külseje, de a szakértők szerint még mindig ehető - bár ebben mi nem vagyunk biztosak.

A torta története

A kis szeletnyi történelem akár 750 dollárt is hozhat annak az idős angol özvegyasszonynak kasszájába, aki árverezésre bocsátotta a híres torta egy darabkáját.

A nő ajándékba kapta a szeletkét a Scott étterem korábbi menedzserétől, akinek a királyi pár küldte hálája jeléül, hiszen az étterem Erzsébet és Fülöp kedvenc randevúzóhelye volt.

Minden meghívott, aki nem tudott részt venni az esküvőn, kapott egy szeletet a hatalmas tortából, azonban a többség el is fogyasztotta az ajándékot, ellentétben ezzel az idős asszonnyal.

A 2 méter 74 centiméter magas, 226 kilós, négyemeletes torta rumba áztatott szárított gyümölcsökkel volt töltve. 1947 november 20-án, az esküvő napján 2000 szeletet küldtek szét egy E és P betűkkel díszített dobozban, egy kis kártyával, amin ez állt: "Üdvözletüket küldik a királyi felségek, Erzsébet királynő és az edinburgh-i herceg."

Az eredeti tortát egyébként nemsokára újraalkotják Erzsébet királynő tiszteletére, hiszen szeptember 9-én megdönti majd üknagyanyja, Viktória királynő rekordját, és ő lesz a leghosszabb ideje uralkodó királyi felség a világon.

Ezt is szeretjük