Erzsébet királynő 7 hónap után visszatért: így jelent meg első nyilvános eseményén
Erzsébet királynő Vilmos herceggel mutatkozott együtt.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő március végén vonult karanténba a koronavírus-járvány miatt, akkor Fülöp herceggel elhagyta a Buckingham-palotát, és a windsori kastélyba helyezték át a bázisukat. Bár az uralkodónő végezte továbbra is hivatalos teendőit, ám nyilvános eseményeken nem jelent meg.

Több hivatalos feladatot családtagjai vettek át tőle, például a múlt héten a palotában Vilmos és Katalin fogadta az ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt és feleségét, Olena Zelenszkát. Már egy ideje cikkeztek arról a lapok, hogy a királynőnek elege van az elszigeteltségből, és szeretne már ő is újra a nyilvánosság előtt megjelenni, ez a mai nappal meg is történt.

Erzsébet királynő visszatért

Hét hónap után először mehetett hivatali látogatóba, szokásához híven megadta a módját mindennek, talpig rózsaszínben utazott. 

GettyImages-1229082827
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Unokája, Vilmos herceg is vele tartott a Salisbury közelében található Porton Down tudományos központba, ahol a Védettudományi és Technológiai Laboratóriumot keresték fel. Nem együtt jöttek, a királynőt helikopterrel szállították a helyszínre, míg Cambridge hercege autóval érkezett. Olyan tudósokkal találkoztak, akik nagy szerepet játszanak abban, hogy Anglia minél hatásosabb módon felvegye a harcot a koronavírussal szemben.

Gondos szervezkedés előzte meg a látogatást, fokozott biztonsági óvintézkedéseket tettek annak érdekében, nehogy véletlen a királynő megfertőződjön a betegséggel. A 94 éves uralkodónő a veszélyeztetett korcsoportba tartozik.

GettyImages-1229082882
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Mindenkit leteszteltettek, illetve akik részt vettek a látogatáson, szigorúan be kellett tartaniuk a kétméteres távolságot egymástól. Erzsébet még az unokájához sem állhatott közel. 

Katalin hercegné legszebb kék ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, Katalin hercegnének mennyire jól áll a kék összes árnyalata.

Ezt is szeretjük