Erzsébet királynő ennyire gyűlölte Kamillát - Még az esküvőn sem volt hajlandó szólni hozzá
Nyíltan megvetette Károly herceg választottját.

erzsebet-kiralyno-kamilla-hercegne-viszonya-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan Erzsébet királynő nyíltan soha nem emelte fel a hangját Károly herceg szeretője, majd későbbi felesége, Camilla Parker-Bowles iránt, az kiderült, hogy nemigen örült a fia választásának.

Így gyűlölte Kamillát

Mint a herceg életrajzírója, Tom Bowers legújabb könyvéből kiderült, a királynő évekig szemet hunyt Károly afférja fölött, azonban azt már nem nézhette tétlenül, hogy a fia feleségül veszi őt - még Diana halála után sem.

Kamilla egyre türelmetlenebb volt, és Károllyal akart lenni, aki viszont továbbra is megpróbálta titkolni a kapcsolatukat, ami viszont Kamillának egyáltalán nem tetszett: színházba, moziba akart járni vele, vele akart karácsonyozni, meg akarta ismerni rendesen a fiait, ez azonban elképzelhetetlen volt, így Károly megpróbálta megpuhítani az édesanyját, hogy engedélyezze, hogy hivatalosan is Kamillával élhessen.

Aznap este a királynő néhány martini után meglehetősen szabadszájúan beszélt a fiával:

- Az egy ördögi nő, és nem akarom, hogy bármi közöd legyen hozzá. Nem vagyok hajlandó megbocsátani a félrelépéseit, sem azt, hogy tönkretette a házasságodat - mondta Károlynak, aki azonnal kiviharzott a szobából.

Azonban volt a királyi családban valaki, aki még jobban gyűlölte Kamillát: Erzsébet édesanyja, az anyakirálynő. Közölte Erzsébettel, hogy nem hajlandó egy helyiségben tartózkodni "azzal a nővel", és kérte a lányát, hogy ő se támogassa a kapcsolatot.

Károly mégis úgy döntött, hogy, ha kell, mindent eldob a szerelméért, és folytatta a kapcsolatot Kamillával. Sőt, amikor Erzsébet királynő elhagyta az országot, egy nagyszabású bankettet rendezett, ahová meghívta Kamillát is a Buckingham-palotába, és hivatalosan is bemutatta őt a partnereként a társaságnak.

2002-ben változott meg Erzsébet véleménye fia szeretőjéről, amikor az anyakirálynő elhunyt. A fia gyászbeszéde után úgy döntött, hogy engedélyezi, hogy Kamilla eljöjjön a temetésre - igaz, nem Károly partnereként, hanem a család barátjaként. Mivel az uralkodónő úgy vélte, hogy Kamilla sohasem menne hozzá a fiához, biztonságban érezte magát - egészen 2005-ig, amikor Károly megkérte a szerelme kezét, Erzsébet pedig már semmit sem tehetett.

Azért az esküvő előtt is éreztette vele, hogy nem fogadja el családtagként: egyetlen hivatalos eseményre sem kapott meghívást, a menyegzőn nem mosolyodott el, a köszöntőbeszédében pedig egyszer sem említette meg Kamillát. Károly a maga módján visszavágott: nem fogadta el édesanyja esküvői ajándékát.

Az anyakirálynő kedvenc segédje, Billy Tallon is jelen volt az esküvőn. Károly hozzá fordult néhány vigasztaló szóért, amikor közölte, hogy bár az anyakirálynő, a nagymamája is jelen lehetett volna a nagy napján. Tallon ennyit válaszolt: "Ha még élne, ez az esküvő sohasem került volna megrendezésre, ugye tisztában vagy vele?"

Ezt is szeretjük