A Baywatch szőke bombázójaként ismertük meg - Erika Eleniak már 50 éves
Erika Eleniak játszotta Shauni McClain szerepét a Baywatchban.

erika-eleniak-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erika Eleniak kislány korában belecsöppent a színészet világába, játszott az E.T. A földönkívüliben például, első nagyobb sikerét akkor érte el, amikor a Baywatchba beválogatták 1989-ben. Ő alakította a dögös Shauni McClaint egészen 1992-ig. Amikor a David Hasselhoff főszereplésével elinduló sorozatba bekerült, csupán húszesztendős volt.

Azóta harminc év telt el, Erika Eleniak pedig szeptember 29-én ünnepelte 50. születésnapját. A szőke sztár színészi karrierje alatt több filmben is szerepelt, játszott például Steven Segal oldalán az 1992-es Úszó erőd című filmben, ám az alkotások, amelyekben feltűnt, egyikkel sem tudott igazán befutni, így a legtöbben a mai napig a Baywatch szexszimbólumaként tartják számon.

A mydevotionalthoughts.net nevű amerikai blog csinált vele egy interjút 2018-ban, ott elmondta, hogy anno miért hagyta el a Baywatch csapatát három évad után.

- Mindig is egy komoly színészi karriert szerettem volna, így amikor elmentem a sorozat meghallgatására, akkor beleadtam apait-anyait. Összesen hat alkalommal hallgattak meg, mire megkaptam a szerepet. Volt képernyő- és úszásteszt is. Akkoriban sokféle műsor ment, volt zsarus, orvosos, ügyvédes sorozat, de a vízimentőkről még nem volt semmi.

A széria legelején az volt a terv, hogy a szakma komoly oldalát mutatják be, de végül átment egy zenés montázsba, ami aranyos volt, de számomra ekkor jött el az idő, hogy kiszálljak - magyarázta, majd hozzátette azt is, örült, hogy a második évadban már több lehetősége volt színészkedni, azonban szerinte a sorozat története nem tartott jó irányba.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Erika Eleniak.

Ezt is szeretjük