70 éven át szerette feleségét az Oscar-díjas sztár: súlyos autóbalesetnek köszönhette a szerelmet Ennio Morricone
Ennio Morricone és Maria Travia 1956-ban kötötték össze az életüket.

ennio morricone és felesége cove
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennio Morricone 2020. július 6-án hunyt el, 91 éves volt. A legendás maestro olyan filmek zenéit szerezte, mint A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi vagy az Egy maréknyi dollárért. Pályája során hatszor jelölték Oscarra, 2016-ban, az Aljas nyolcasért meg is kapta az arany szobrocskát, illetve 2007-ben az Akadémia életműdíjjal jutalmazta.

Több mint 74 éves pályafutása során rengeteg elismerés érte, de nemcsak a karrierje terén volt ennyire sikeres, hanem a magánéletében is. Feleségét, Maria Traviát élete végéig szerette, hetven évig voltak együtt. Nem mindennapi helyen, egy kórházban szerettek egymásba, derült ki Király Levente A Maestro - Ennio Morricone - Exkluzív beszélgetés Ennio Morriconéval, a filmzene halhatatlan legendájával című könyvéből.

Egy súlyos autóbaleset vezetett ahhoz, hogy Ennio Morricone megismerje feleségét

Morricone lánytestvére jó viszonyt ápolt Mariával, aki sajnos egy súlyos autóbalesetet szenvedett 1950-ben az édesapjával. A zeneszerző és testvére a hír hallatára elhatározták, hogy meglátogatják őket a kórházban, valószínűleg nem sejtette a maestro, hogy ilyen körülmények között szeret bele jövendőbelijébe.

GettyImages-90318864
Fotó: Tullio Puglia / Getty Images Hungary

- Maria sokat szenvedett a baleset következtében, ezért rendszeresen meglátogattam, és napról napra, fokozatosan beleszerettem - idézte a szerző Morricone szavait.

Az asszonynak tényleg nagy fájdalmai voltak, hiszen nyaktól derékig teljesen begipszelték. Hat év udvarlás után az esküvő is megtörtént, 1956 októberében kötötték össze az életüket, a zeneszerző 28, felesége 24 esztendős volt.

Érdekesség, hogy Maria nemcsak hű társa, hanem munkatársa is volt a legendának, számos szerzeményéhez ő írta a dalszövegeket, így A misszió latin szövegei is az ő tudását dicsérik.

morricone könyv

Négy gyermekük született: Marco 1957-ben, Alessandra 1961-ben, Andrea 1964-ben, illetve Giovanni 1966-ban látta meg a napvilágot.

Különleges kapcsolat volt az övék, Morricone el sem tudta volna az életét képzelni a felesége nélkül, pár évvel ezelőtt a Guardiannek adott interjújában pont arról mesélt, hogy a halál kapcsán csak attól retteg, hogy ő előbb megy el, mint élete szerelme.

- Az lenne az ideális, ha együtt halhatnánk meg - fogalmazott.

Cikkünk Király Levente A Maestro - Ennio Morricone - Exkluzív beszélgetés Ennio Morriconéval, a filmzene halhatatlan legendájával című könyve alapján készült. 

A könyv érdekes történeteken keresztül mutatja be azt a kisfiút, akit az iskolában csodagyerekként tartottak számon, miután hatévesen már zenét szerzett. Ennio - aki valójában orvos szeretett volna lenni - sokszor éjszakai bárokban trombitált, hogy eltartsa szegénysorban tengődő családját. A háború alatt ugyanis gyakran előfordult, hogy nem volt mit enniük. A kezdetekben Dan Savio és Leo Nichols álnéven dolgozó zeneszerző úgy vélte, zenéi egy titokzatos, földöntúli világból jönnek. Ennek a világnak a nyomába eredünk, hogy megismerjük az évszázad zeneszerzőjének titkait, és megfejtsük azt is, hogy a magyarokat rendkívüli módon szerető világhírű olasz komponista miért nyilatkozta azt, hogy: "A szívem Budapesté!" 

Kiadja a Macro-Media Bt.  

Ára 3990 forint.
Ezt is szeretjük