A legendás énekesre eszméletlenül találtak rá otthonában! Már nem tudták megmenteni
Elvis Presley 1977. augusztus 16-án vesztette életét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma van Elvis Presley halálának évfordulója: 1977. augusztus 16-án halt meg, barátnője holtan talált rá otthonuk fürdőszobájában. 

A legendás királyt rengeteg ember gyászolta, temetésén legalább 80 ezren vettek részt, a tévék szerte a világon közvetítették.

A válás után romlott le az állapota

Az énekes csupán 42 éves volt, amikor életét vesztette. Sikerei ellenére rengeteg pszichés problémával küzdött, melyeket különböző gyógyszerekkel próbált csillapítani. A nyugtatók és az altatók egyre kevésbé használtak, így az adagokat folyamatosan növelte.

Az orvoslási módszer gyógyszerfüggőséget okozott nála, ami további komplikációkhoz vezetett. Az énekes szenvedélybeteg lett, a nyugtatók mellett sok alkoholt is fogyasztott, és egészségtelenül sokat evett.

Állapota 1973-as válása után vált különösen súlyossá, nehéz volt feldolgoznia a történteket. 1958-ban ismerte meg, majd 1967-ben vette el a nála tíz évvel fiatalabb Priscilla Ann Beaulieu-t, akitől az esküvő után kilenc hónappal, 1968. február 1-jén megszületett egyetlen lánya, Lisa Marie Presley. Ugyan 1974-ben megismerkedett következő szerelmével, Ginger Aldennel, függőségeit mégsem tudta leküzdeni.

A fürdőszobában találtak rá

Rock and roll királya életének utolsó pár évében már csak árnyéka volt önmagának, rettenetesen meghízott.

A plusz kilók eltorzították arcát, és a sok gyógyszertől nehezen ment a neki koncertezés is, már alig bírta végigcsinálni a fellépéseket.

A legendás zenészre az utolsó időkben úgy vigyázott személyi orvosa, dr. Dan Warlick, hogy ő maga adagolta a sztárnak a gyógyszereket, hogy kordában tartsa függőségét, és állandóan készenlétben állt.

A nagy odafigyelés mégis hiábavaló volt. 1977 augusztusának egy éjszakáján Ginger Alden arra lett figyelmes, hogy az alvászavarban szenvedő párja már nagyon régen nincs mellette az ágyban. Mivel az volt a férfi szokása, hogy a mellékhelyiségen olvas, rögtön a fürdőszobában kereste, ám amikor benyitott az énekes a földön feküdt, arccal lefelé.

A mentők és a személyi orvos nagyon hamar kiért a helyszínre, de Elvis Presley életét már nem tudták megmenteni. Többszöri sikertelen újraélesztési kísérletet követően megállapították a halál beálltát, melyet szívroham okozott. Az énekes halálának ma van a 36. évfordulója.
Ezt is szeretjük