Ma lenne 86 éves Elvis Presley: így festene a legendás zenész, ha még most is élne
Elvis Presley ma lenne 86 esztendős.

elvis-presley-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvis Presley a 20. század egyik legtehetségesebb zenésze volt, a mélyszegénységből feltört virtuóz a rock'n'roll királyaként írta be magát örökre a történelemkönyvekbe. A mai napig emberek milliói hallgatják örökzöld dalait, olyan slágereket alkotott, mint a Love Me Tender, a Can't Help Falling In Love, a Jailhouse Rock, a Heartbreak Hotel, a Don't Be Cruel vagy A Little Less Conversation.

Karrierje alatt 14 alkalommal jelölték Grammyre, ebből háromszor haza is vihette az aranyszobrocskát, illetve 1971-ben még életműdíjat is kapott. Csupán 42 éves volt, amikor 1977. augusztus 16-án örökre lehunyta a szemeit, a legenda ma lenne 86 esztendős.

Elvis Presley így festene napjainkban

A fiatalon elhunyt sztárok esetében gyakran eljátszanak az emberek azzal a gondolattal, hogyan festenének napjainkban, nos Elvis is megihlette pár rajongóját, az alábbi felvétel az időskori énjét ábrázolja.

Gyerekkorában is imádta a zenét, így 11 évesen meglepték egy gitárral. Sosem vett órákat senkitől sem, hallás alapján tanult meg játszani a hangszeren. 1954-ben, 19 éves korában adták ki az első kislemezét, majd két évvel később megjelent debütáló albuma Elvis Presley néven. Ugyanebben az évben adta ki Heartbreak Hotel című kislemezét, amivel országosan népszerűvé vált. 1957 januárjában kiállt az 1956-os forradalom miatt a magyarok mellett egy tévés fellépésekor. Arra kérte a nézőket, hogy adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyar embereknek.

1958-ban behívták katonának, ebben az időszakban szokott rá az amfetaminra, ami serkentő hatással bírt a szervezetére. Sajnos függőség alakult ki nála, ezt a démonját sosem tudta leküzdeni.

A cikk az ajánló után folytatódik

1960-ban leszerelt, ezután egyre több zenés filmajánlatot kapott, ilyen volt a Kék Hawaii, a Kövesd az álmod, az Acapulcói kaland vagy a Szerelem Las Vegasban. Az első pár filmje még elért sikereket, ám 1963-tól egyre több negatív kritika érte az alkotásokat.

GettyImages-74290617
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Hét év kihagyás után visszatért a színpadra, 1969-től pedig aktívan koncertezett. Az Elvis on Tour koncertfilmje még Golden Globe-díjat is nyert. Bár a '70-es évek tartogattak számára sikereket, sajnos az egészségi állapota egyre rosszabb lett, károsodtak a veséi, magas volt a vérnyomása, és nagyon komoly mértékű zöld hályog alakult ki nála.

Drogfüggősége egyre súlyosabbá vált, emellett fel is szedett magára jó pár kilót, ami nem tett jót a szervezetének. Egyik kedvenc szendvicse, amit gyakran csináltatott a házvezetőnőjével, igazi kalóriabombának számított: tartalmazott mogyoróvajat, banánt és bacon szalonnát.

Elvis 1977 áprilisában.
Elvis 1977 áprilisában.
Fotó: Ronald C. Modra / Getty Images Hungary

Utolsó koncertjét 1977 júniusában tartotta meg, újabb turnét tervezett, de sajnos azokat a terveit sosem valósíthatta meg. 1977. augusztus 16-án eszméletét veszítette a fürdőszobában, rögtön kórházba szállították. Próbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel az orvosok. Rajongói teljesen összetörtek a szomorú hír hallatán, temetésén több mint 80 ezren vettek részt.

A tragikusan elhunyt Elvis esetében is többen összeesküvés-elméleteket gyártottak, vele kapcsolatban a legtöbben azt pletykálták, hogy valójában nem hunyt el, csak eljátszotta a halálát annak érdekében, hogy visszavonulhasson, és egy nyugodtabb életet élhessen. Az interneten számos fotó terjed, amelyben egy, a zenészhez hasonló férfi látható, de természetesen ezek csak teóriák, amelyekről eddig sosem sikerült bebizonyítani, hogy igazak is volnának.

Priscilla Presley otthona

Képes összeállításunkban megnézheted Priscilla Presley otthonát.

Ezt is szeretjük