Öngyilkosság, gyilkosság, egy titkos szerető?

Miért tűnt el 4 híresség?

Talán soha nem derül ki, mi történt az alábbi négy emberrel - titokzatos körülmények között veszett nyomuk.

Az eltűnési esetek már önmagukban is sokkolóak és tragikusak– különösen a közeli hozzátartozók számára. Fokozottan igaz ez akkor, ha egy neves közéleti személyiségnek vész nyoma, ilyenkor akár világméretű hisztéria is kitörhet.

Manic Street Preachers - hova tűnt Richey, a gitáros?

Összeállításunkban négy rejtélyes körülmények között eltűnt közéleti személyiséget mutatunk be.

Raoul Wallenberg – emberéletek ezreit mentette meg

A Budapesten dolgozó svéd diplomata humanitárius magatartása máig példaértékű az egész világon. A II. világháború alatt Wallenberg zsidók tízezreinek nyújtott menedéket, és állíttatott ki részükre hamis papírokat, így mentve meg őket a biztos haláltól.

A hős emberbarát 1945-ben szovjet fogságba került, ahol két év múlva meghalt, mindezt azonban csak 1957-ben hozták nyilvánosságra. Halálának pontos ideje és körülményei mindmáig tisztázatlanok, nem tudni, vajon kivégezték-e, vagy betegség vetett véget életének.

Ambrose Bierce – a tragikus életű író

Ambrose Bierce, a századforduló egyik legkiemelkedőbb amerikai prózaírójának élete kísértetiesen hasonlított nihilista, sötét hangvételű, misztikus írásaira.

A Bagoly-folyó szerzőjét nem kerülték el a tragikus és hátborzongató sorscsapások. Mindkét fiát eltemette, az egyiket egy nő miatt lőtték le, a másik az alkoholizmus szövődményeibe halt bele. Felfedezte, hogy feleségének titkos szeretője van, elváltak, majd röviddel ezután az asszony meghalt.

Ambrose Bierce

Az asztmától szenvedő, kiábrándult író 1913-ban, 72 esztendős korában Mexikóba utazott, ahol a forradalmi zűrzavarban 1914-ben egyszerűen nyoma veszett. Máig nem tudni, vajon öngyilkos lett-e, vagy a csatározásokban vesztette életét.

Harold Holt – megrendezte saját halálát?

Harold Holtot 1966-ban választották meg Ausztrália 17. miniszterelnökének, ám nem élvezhette sokáig a bársonyszék kényelmét. Az élete során szeretők tucatjait tartó, 58 éves államférfi pikáns kalandjainál csak 1967-ben bekövetkezett eltűnése keltett nagyobb visszhangot.

Raoul Wallenberg és Harold Holt

A kiváló úszóként ismert politikusnak a Melbourne közelében található Cheviot Beachen veszett nyoma szörfözés közben. Holttestét soha nem találták meg, ezért rengeteg pletyka látott napvilágot az esettel kapcsolatban. Sokan öngyilkosságra tippeltek, de olyan mendemondák is keringtek, hogy a forróvérű miniszterelnök megrendezte saját halálát, hogy így szökhessen meg titkos szeretőjével.

Richey James Edwards – máig nem találják a botrányhős rockert

A Manic Street Preachers egykori gitárosának 1995-ös eltűnése az elmúlt évtized egyik legnagyobb rejtélye. Az erősen politikus beállítottságú, intellektuális dalszövegeket író zenész az alternatív zenei világ egyik emblematikus személyisége volt, aki extravagáns kinézetével és gyakran sokkolóan extrém magatartásával az igazi rock&roll életstílust képviselte.

Richey James Edwards

Egész életében depressziótól szenvedett, rendszeresen vagdosta magát, vagy égő cigarettákat nyomott el saját bőrén, így nem csoda, hogy eltűnése mögött a legtöbben öngyilkosságot sejtenek. Ezt a teóriát cáfolja az a tény, hogy halála előtt a botrányhős rocker nagyobb pénzösszeget vett le bankszámlájáról, és útlevélügyeket intézett.

Bár Edwards-ot 2008-ban hivatalosan is halottnak nyilvánították, az együttes tagjai a bevétel egynegyedét ma is félreteszik a részére egy külön bankszámlán.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük