Elton John öngyilkosságot kísérelt meg szerelmi bánatában - Életrajzi könyvében őszintén vallott róla
Életrajzi könyvében mesél élete egyik nehéz időszakáról.

elton-john-ongyilkossagi-kiserlet-memoar-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elton John életrajzi könyve, az Én: Elton John hivatalosan október 15-én kerül kiadásra, azonban néhány részletet már megszellőztetett a memoárból. A Rocketman című film sikere után döntött úgy, hogy kiadja az életrajzi könyvet, melyben döbbenetes őszinteséggel beszél a múltjáról: azt is elárulta, hogy egyszer megpróbált véget vetni az életének.

Elton John szerelmi bánatában megpróbálta megölni magát

A tragédia szerencsére nem következett be, de csak a puszta szerencsének köszönhető, hiszen az énekes egy marék altatóval feküdt le aludni. A könyvben így fejti ki az éjszakát, amikor majdnem örökre hunyta le a szemeit:

- A magánéletem kész katasztrófa volt annak idején, a drogok pedig egyáltalán nem segítettek a dolgon. Állandóan heteroszexuális férfiakba szerettem bele, és üldöztem őket a szerelmemmel annak ellenére, hogy sosem kaphattam meg őket. Néha hónapokig is eltartott: kész őrület volt, hogy arra vártam, hogy felhívjanak, és azt mondják "szeretlek", annak ellenére, hogy a legelején kijelentették, hogy sosem történhet köztünk semmi, mert nem vonzódnak úgy hozzám.

Többször is volt olyan, hogy megláttam valakit egy melegbárban, és olthatatlan szerelmet éreztem irántuk anélkül, hogy egy szót is váltottunk volna. Meggyőztem magam, hogy az aktuális férfit nekem rendelte a sors, és együtt kell leélnünk az életünket, és nem vár ránk más, csak a boldog, közös jövő. Igaziból nem felcsíptem, hanem szinte túszként magam mellett tartottam őket.

"Adj fel mindent, utazd velem körbe a világot" - mondtam nekik. Drága ajándékokkal, órákkal, ruhákkal, autókkal próbáltam magam mellett tartani őket, de mivel sosem volt időm semmire, ők pedig meguntak a kispadon ücsörögni, 3-4 hónapon belül mindig otthagytak, és sírás lett a vége. Szóval keresnem kellett egy új pasit, és elölről kezdtem az egész procedúrát.

Rémes volt az egész: volt, hogy elbúcsúztam egy sráctól, és feltettem egy repülőgépre, miközben egy másik gépe már szállt le. Akkoriban ez nem volt kirívó szokás, ilyen időket éltünk. Rod Stewart úgy szakított a csajokkal, hogy az ágyukon hagyott egy repülőjegyet - szóval neki sem járna pluszpont lovagiasságért.

Ennek ellenére tudtam, hogy rosszat teszek. Emiatt aztán rosszul éreztem magam a bőrömben, és muszáj volt mindig valakit magam mellett tartanom, hogy ne legyek olyan pocsékul. Gyűlöltem a magányt. Tudom, ez irtó gyerekesen hangzik, de mélyen, legbelül még mindig az a kisfiú voltam a Pinner Hill Roadról. A koncertek, a bulik, a lemezek, a siker jó érzés volt, de mindezek ellenére a közelében sem voltam egy felnőtt férfinak, egyszerű tinédzser voltam még.

Azt hittem, ha nevet változtatok, én is más ember leszek. De nem voltam Elton, csak Reg. Reg pedig ugyanolyan volt, mint 15 évvel korábban, aki a hálószobájában bujkált, miközben a szülei veszekedtek. Önbizalomhiányos, testképzavaros, öngyűlölő. Nem akartam kettesben maradni vele. Ha mégis úgy alakult, szinte felemésztett a boldogtalanság.

Egyik este, amikor az új bandámmal vettük fel a lemezt a Caribou Studiosban, túladagoltam magam váliummal, mielőtt lefeküdtem aludni. Tizenkét tabletta. Mindez azért, mert egy katasztrofális szerelmi sztori rosszul végződött. Másnap, amikor felébredtem, pánikolva hívtam fel Connie Pappast, John Reid munkatársát, és elmondtam, mit tettem. Hívás közben elsötétült előttem a világ.

Szerencsémre az egyik zenész, James Newton Howard meghallotta, hogy a padlóra zuhanok, felcipelt a szobámba, és hívta az orvost, aki nyugtatókat írt fel nekem. Utólag visszagondolva kicsit furcsa tablettákat adni egy olyan embernek, aki nemrég megpróbálta megölni magát egy marék tablettával, de végül is tényleg segített az állapotomon - legalábbis egy időre. A lemezt be tudtuk fejezni - írta a sztár a hamarosan megjelenő memoárjában.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ilyen szép családja van Elton Johnnak

Szerencsére Elton John ma már boldog házasságban él, és két fiú büszke apukája. Nézd meg, milyen nagyok a gyerekei!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük