Legendás sztárok a zsírpárnák fogságában

Bármilyen magaslatokba szárnyalt is a karrierjük, az elhízás rémétől, legyen bármi az oka, még ők sem menekülhettek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár a kor okozta eltunyulás, akár egy betegség, esetleg a sztársággal járó hektikus élet, a hírességek teste is ugyanúgy reagál az életmód változásaira, mint bármely hétköznapi emberé: ha nem esznek, lefogynak, ha pedig nagyobb lakomákat csapnak, és emellett nem mozognak eleget, meghíznak. Hiába, a természet törvényei alól még nekik sincs kibúvó.

Russell Crowe

2000-ben Gladiátorként robbant be a showbizniszbe az új-zélandi származású, de Ausztráliában felnőtt sztár, pedig előtte is fantasztikus alakításokkal gazdagította már a filmtörténelmet. Talán kevesen tudják, hogy öt évvel korábban a SID 6.7 – A tökéletes gyilkos című sci-fiben Denzel Washington mellett alakította a gyilkos bűnöző elmét, mely a virtualitásból kiszabadulva veszélyezteti az embereket.


1997-ben a parádés szereposztású Szigorúan bizalmasban az egyik zsaru bőrébe bújt; rá két évre pedig a valós történeten alapuló A bennfentes című dráma egyik főszerepéért Oscarra is jelölték. Az ezredforduló környékén aztán végre mindenki megismerte a Russell Crowe nevet – és a hozzá társuló dögös hangot -, hiszen Maximus, a hadvezérből lett gladiátor megformálásáért 2001-ben haza is vihette az arany szobrocskát.

Majd az ezt követő évben újra a tekintélyes kitüntetés egyik várományosa lett az Egy csodálatos elme mentális zavarokkal küzdő matematikus-professzorának briliáns ábrázolása révén.

Bár az utóbbi időben az Oscar-jelölés elkerüli, Crowe-nak minden filmszerep-választással sikerül valami újat megmutatnia magából, és ez csak a legnagyobb tehetségek ismérve. Ami a magánéletét illeti, 2003-ban, éppen a 39. születésnapján vette feleségül a jobbára sorozatokban jeleskedő Danielle Spencert, aki két fiúcskával ajándékozta meg a színészt.

Sajnos a sikerrel a zsírpárnák is szaporodni kezdtek az apukává avanzsált Crowe-n, így bizonyos fotókon inkább egy szőrös mackóra hasonlít, mintsem egy bátor és rettenthetetlen harcosra - ám ha a családjáról lenne szó, akkor minden bizonnyal nem számítana a túlsúly, foggal-körömmel a védelmükre kelne.

Kathleen Turner

A harmincas korosztály bizonyára emlékszik még a Smaragd románca című 1984-es kalandfilmre és természetesen a karcsú, szöszi színésznőre Michael Douglas oldalán. Nos, ugyanez a hölgy 17 évvel és számos kilóval később sokak döbbenetére eljátszotta a Jóbarátok sorozat Chandler Bingjének transzszexuális apját. Hogy mi történt az eltelt időben, és hová lett közben a sztár szexepilje?


Turner kétségtelenül a ’80-as évek egyik szexszimbólumának számított, melyet több filmes alakítása is alátámasztott: az 1981-es A test melege című thriller csábító femme fatale-ja után három évvel pedig a Szenvedélyes bűnökben egy titkos életet élő, éjjelente prostivá váló ruhatervezőt formált meg. Oscar-jelölését mégsem a végzet asszonya szerepeknek, hanem egy különleges vígjátéknak, az Előre a múltba című mozinak köszönheti 1987-ben.

Rá két évre ismét Michael Douglas-szal hozta össze a sors, de már nem szerelmeseket játszottak, hanem egy mindenre elszánt, válófélben lévő párt a Rózsák háborújában. Valamikor ezután torpant meg a színésznő ígéretes karrierje, akit 1992-ben, egy év gyötrő fájdalom után reumás ízületi gyulladással diagnosztizáltak. Ekkorra már olyannyira elhatalmasodott rajta a betegség, hogy alig tudott menni.

A szenvedés majd’ tíz évig tartott, amikor a korszerű gyógyszereknek köszönhetően tünetmentessé vált, pusztán megnövekedett tömege emlékeztet a mozgáshiányos évekre. Az ezredforduló után visszatért a filmvászonra, és a színpadon is többet látni, sőt, a rangos Tony-díjat is neki ítélték Albee: Nem félünk a farkastól című drámájában nyújtott alakításáért. Az 53 éves sztár jelenleg egyedül él, 23 évnyi házasság után tavaly vált el férjétől.

William Shatner

A Kanadában született színész immáron ikonikus alakja a hollywoodi gépezetnek, aki furcsa módon néhány jól megválasztott és éveken át játszott szereppel alapozta meg máig tartó hírnevét, bár számos egyéb filmben is felbukkant, többek között egy 1976-os Columbo-epizódban is. A klasszikus színpadi képzést kapott Shatner remek döntést hozott, amikor elvállalta a Star Trek – Űrszekerek című sci-fi sorozat kapitányának, James T. Kirknek az eljátszását, aki 1966-69-ig, majd’ nyolcvan epizódon keresztül fedezte fel az újabbnál újabb civilizációkat az űr végtelenjében.


Állítólag a színész nevéhez fűződik az amerikai mozgókép történelmének első olyan csókja, melyben átlépték a faji határokat: az 1968-as Plato’s Stepchildren, vagyis Platon mostohagyermekei című fejezetben Kirk kapitány intim közelségbe keveredik a sötét bőrű Uhurával. A csók akkor nagy port kavart, állítólag néhány déli államban nem is merték levetíteni az epizódot, de a többség pozitívan fogadta.

Már éppen halványult volna az egyszeri néző fejében Shatner képe, ám ő ismét felbukkant, két vonalon is – egyrészt, kihasználva a sci-fi sorozat rendkívüli népszerűségét, elkészítették a mozifilm-változatokat is, melyekből 1979 óta hetet forgattak vele.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Másrészt 1982-ben elindult a magyar nézők számára is ismert T.J. Hooker rendőrszéria, ahol a címszerepet természetesen maga a színész alakította négy éven át.

A sztár eleddig négyszer nősült: első asszonyától három lánya született, a második hölggyel 21 évig bírták egymás mellett, harmadik – valószínűleg alkoholizmusban szenvedő - neje 1999-ben tragikus módon belefulladt úszómedencéjükbe, majd két évvel a szörnyű esemény után vette el Shatner jelenlegi feleségét, Elizabeth Martint.

Ezt is szeretjük