Friss! Gordon Willis is Oscart kapott a hétvégi ünnepségen
Három legendás filmes több évtizedes munkásságát ismerték el a hétvégén egy-egy életmű Oscar-díjjal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. november 14-én - szakítva a hagyományokkal - zártkörű ünnepség keretében különleges életmű Oscar-díjjal tüntettek ki három legendás hollywoodi sztárt.

Lauren Bacall

A győztesek Lauren Bacall színésznő, Roger Corman filmrendező-producer és Gordon Willis operatőr voltak, akiknek a Kodak Theatre-ben nyújtották át az aranyszobrot közel 600 meghívott díszvendég jelenlétében. Jelen volt például Steven Spielberg, Tom Hanks, Jack Nicholson, Annette Bening és Morgan Freeman.

Megpróbálták elcsábítani, de sikertelenül

A 85 éves Lauren Bacall a negyvenes évek olyan, ma már klasszikusnak számító film noirjaiban tűnt fel, mint a Hosszú álom vagy a Sötét átjáró.

Oscar-díjra egyetlen alkalommal és meglehetősen későn, az 1997-es Tükröm, tükröm... című romantikus komédiáért jelölték. Az amerikai színésznő nyolcvan felett is aktívan dolgozik, az ünnepségen pedig Kirk Douglas elárulta, hogy évtizedekkel korábban megpróbálta elcsábítani, de nem járt sikerrel.

A 83 éves Roger Corman a B-filmek királya megtisztelő titulust érdemelte ki - több mint fél évszázados pályafutása során több száz kis költségvetésű filmet jegyzett producerként, illetve rendezőként.

A legendás filmes olyan művészeket indított útjára, mint Martin Scorsese, Jack Nicholson, James Cameron vagy éppen Francis Ford Coppola, Oscar-díjra pedig korábban egyetlen alkalommal sem jelölték.

Roger Corman

Woody Allen operatőrét is díjazták

A 78 éves Gordon Willis olyan klasszikus alkotások operatőreként írta be nevét a filmtörténetbe, mint A Keresztapa-trilógia vagy Az elnök emberei. Közel egy évtizeden keresztül fényképezte Woody Allen filmjeit is, amelyek közül az Annie Hall és a Manhattan a legkiemelkedőbb.

Gordon Willis és Woody Allen

Willist korábban az 1983-as Zelig című komédiáért, valamint A Keresztapa harmadik részéért jelölték a díjra, de egyik alkalommal sem kapta meg.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A különleges életműért járó Oscar-díjjal az ezredfordulót követően olyan művészeket tüntettek ki, mint Peter O’Toole, Robert Redford, Sidney Lumet, Robert Altman vagy Ennio Morricone.
Ezt is szeretjük