Szörnyű múltjáról vallott az énekes! Ezt eddig senkinek sem mondta el

Ed Sheeran, a Give Me Love előadója vallott múltjáról, hogy reményt adjon a fiataloknak.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ed Sheeran hamar a tinik kedvence lett, Give Me Love számát unásig játsszák a rádióadók, olyan énekeseknek írt már zenét, mint Taylor Swift vagy a One Direction.

A 23 éves világsztár most eddig nem hallott részleteket árult el az életéből, mint mondta, azért, hogy reményt nyújtson a fiataloknak.

Ed Sheeran múltjáról vallott

Bevallotta, amikor a Buckingham-palotában kellett játszania a királynő születésnapi koncertjén, olyan volt számára, mintha otthon lenne. Mindezt nem nagyképűségből mondta, hanem azért, mert mielőtt híres lett, két évig élt az utcán, és éppen a palota melletti egyik boltív alatt húzta meg magát legtöbbször, ott írta a Homeless című számát is.

- Volt olyan, hogy a metrón aludtam. Elmentem koncertezni, majd vártam reggel ötig, hogy elinduljon a metró, ott egy ülésen kialudtam magam. Végül is meg lehetett szokni, legalább nem a hideg utcán kellett tengődni - írta önéletrajzi könyvében.

- A személyes higiéniám hagyott kívánnivalót maga után, ugyanis egyáltalán nem tudtam zuhanyozni. A hajam csomós volt, tele voltam tetvekkel, és bűzlöttem - mesélte.

Azt is elismerte, gyakran kellett lerészegednie, hogy bírja ezt az életet. Azonban megfogadta, amikor fellép, sohasem iszik. Összekuporgatott annyi pénzt 2011-re, hogy ki tudjon adni egy lemezt No. 5 Collaborations Project címmel, amire felfigyelt Elton John és Jamie Foxx is. Ekkor szerződött le az Asylum Recordshoz. A debütáló albuma, a+, amely a The A Team című és a Lego House című kislemezeket is tartalmazza, ötszörös platinalemez lett az Egyesült Királyságban.

2012-ben két Bit-díjat kapott mint a legjobb brit férfi zenész, illetve mint a legjobb új brit előadó. A The A Team Ivor Novello-díjat nyert mint a legjobb dal zeneileg és szövegileg.

Hangjával ringatta örök álomba

Élete 180 fokos fordulatot vett. Most már vagyona több mint 7 millió angol font, saját farmja van. A siker ellenére azonban nem változott meg, mint mondja, még mindig emlékszik arra, honnan is jött.

Ed Sheerant gyerekként sokat bántották az iskolában égővörös haja miatt, emellett dadogott, hatalmas szemüveget viselt, és hallásgondjai is voltak. Ám mint mondta, ezek is csak erősítették elszántságát.

A fiatal zenész legutóbb azzal került be az újságokba, hogy hangjával ringatta örök álomba a tinédzsert, aki cisztás fibrózisban szenvedett. A 15 éves Triona Priestley kívánságát teljesítette, amikor felhívta telefonon, és elénekelte a Little Bird című dalát percekkel a halála előtt. Mindez egy Twitter-kampánnyal indult, a #SongForTri hashtag alatt, amit szerencsére Ed meglátott, és beleegyezett, hogy énekeljen neki.

- Az egész családunk szeretne köszönetet mondani Ed Sheerannek és mindenkinek, aki segített az elindításban, és aki támogatta a kampányt. Triona álomba szenderült, miközben Ed énekelt neki, majd eltávozott. Ed ringatta örök álomba - mesélte a lány testvére a Telegraphnak.

Ezt is szeretjük