Milliárdokat érő válások

A világ legdrágább válásai

A sztárok válásai ugyanolyan keserűek és könnyesek, mint bárki másé, de náluk tét a hatalmas vagyon is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

55 milliárd forint

Roman Abramovicséké lett a világ legdrágább válása, hiszen a Chelsea dúsgazdag tulajdonosa 55 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett egykori feleségének, Irinának.

Az asszony Abramovics vagyonának felére pályázott eleinte, de így is szép summát akasztott le egykori párjáról. Más kérdés, hogy még ezzel se vitte csődközelbe a 11 milliárd fontos vagyon fölött rendelkező üzletembert.

40 milliárd forint

Az egykori csúcstartó Neil Diamond énekes volt, aki 150 millió dollárt adott feleségének, Marcia Murphey-nek 1994-es válásuk és 25 év házasság után. A szövegíró állítólag azt nyilatkozta, hogy korábbi felesége minden pennyt megért, és megdolgozott a vagyonért. Nem lehet mondani, hogy a popsztár ne lett volna gavalléros: igaz, karrierje során eladott 115 millió lemezének bevételéből lehet is az.

Minimum 35 milliárd forint

Paul McCartney és Heather Mills válásától hangos a bulvársajtó napjainkban. Az esküvő előtt Paulnak több barátja is javasolta, hogy kössön házassági szerződést, azonban az énekes nem akarta elrontani leendő feleségével a kapcsolatát a pénz miatt. Heather esküdözött: az ex-Beatle-t nem a pénze miatt szereti.

Az ellenkezője sajnos túl hamar megmutatkozott, így a feleség minimum 188 millió dollárt – közel 35 milliárd forintot - kap majd közös vagyonukból, miután januárban visszautasította Macca 100 milliós ajánlatát.

35 milliárd forint

Michael Jordan, minden idők talán legjobb kosárlabdázója 18 évnyi házasság után döntött úgy, hogy az asszonytól külön utakon folytatná. 400 millió dolláros, azaz 74 milliárd forintos vagyonából felesége könnyen megkapta a teljes összeg felét fájdalom-díjként. Az ügyön felbuzdulva más is próbált szakítani Jordan vagyonából: volt szeretője ötmillióra perelte, azt állítva, hogy a volt kosaras gyermeke apja. A DNS-teszt nem neki adott igazat, így Jordannek maradt némi apró a zsebében…

20 milliárd forint

Steven Spielberg válását Emmy Irving színésznőtől közel 20 milliárd forintnak megfelelő mennyiségű dollárja bánta. A csavar a dologban, hogy a feleknek volt házassági szerződésük, de azt a feleség megtámadta, ugyanis az nem volt ügyvéd által hitelesítve. Legközelebb a világhírű rendező valószínűleg jobban ügyel a részletekre: kissé sok pénzébe került ugyanis a hiányzó szignó.

18 milliárd forint

Harrison Ford és Melissa Mathison 1983 márciusában házasodtak össze, és 2001-ben mondták ki a válásukat. A feleség 85 millió dollárt kapott meg a közös vagyonukból.

16 milliárd forint

Kevin Costner kissé elmaradt Ford mögött a listán, azonban nem kevésbé híres amerikai színész és rendező ő sem, ennek köszönhetően bevételei is hasonlóak.

Mindenesetre Costner válása is ott van a legköltségesebbek toplistáján, hiszen 16 évi házasság után vált el feleségétől, Cindy Silvától, aki 75 millió dollárt kapott.

1,8 milliárd forint

Titokban házasodott össze annak idején Janet Jackson és René Elizondo, akik gyerekkori barátok voltak. A frigyet kilenc évig, egészen a válásukig titokban is tartották.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Janet 10 millió dollárt, azaz cirka 1,8 milliárd forintot fizetett egykori férjének, Renének, aki a per elején még 25 millió dollárra, azaz 4,6 milliárd forintra tartott igényt. Azért így sem járt rosszul.

Ezt is szeretjük