Erotikus nyögései hozták meg neki a világhírt! 67 éves lenne a diszkólegenda

December 31-én ünnepelné 67. születésnapját Donna Summer.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Donna Summer, a '70-es, '80-as évek erotikus diszkókirálynője ma ünnepelné 67. születésnapját.

Az erotikus diszkókirálynő szerepét nem szerette, a vallás azonban közel állt hozzá.

A kórustól az erotikus nyögésekig

Donna Summer, eredeti nevén Ladonna Adrian Gaines keresztény, szegény családba született 1948. december 31-én, pályafutása is a templomi kórusban kezdődött.

Ezt egy rockbanda követte, majd a Broadway. A társulattal jutott el Münchenbe, ahol egy időre letelepedett.

Itt ismerte meg első férjét, akitől, bár hamar elvált, nevét, a Sommert Summerre angolosítva megtartotta.

Vokálénekesnőként találkozott későbbi producereivel, kiknek segítsége az átütő sikert is meghozta a tehetséges énekesnőnek.

Ők álmodták meg neki az erotikus diszkókirálynő stílust is, melyet ő az elején határozottan ellenzett.

Azt kérték tőle, hogy hangjával imitálja az orgazmus különböző fázisait, ő azonban szigorú katolikus neveltetése miatt ennek nem kívánt eleget tenni. Végül aztán mégis beadta a derekát.

Bár az első demó nem lett átütő siker, arra elég volt, hogy egy új lemezszerződéshez juttassa. Későbbi sikereivel Donna megteremtette az erotikus diszkózene műfaját, karrierje pedig töretlenül ívelt felfelé.

Későbbi interjúkban mesélt arról, hogy ekkortájt komoly depresszió gyötörte, ám az évtized végén, visszatalálva a keresztény valláshoz, sikerült ebből kigyógyulnia.

Sikerei a diszkóláz hanyatlásával sem múltak el, mivel sikeresen vont be zenéjébe más stílusokat, például az R&B-t vagy a gospelt. Michael Jackson vokálozott, Eric Clapton gitározott, Bruce Springsteen pedig dalt írt neki, ezzel végérvényesen beírta magát a popzene történelmébe.

1992-ben csillagot kapott Hollywoodban a Hírességek sétányán, 1999-ben pedig a VH1-nek köszönhetően nagy sikerű koncertet adott.

Pályája során öt Grammy-díjjal jutalmazták, a kétezres évek végéig aktív maradt, magánélete is kiegyensúlyozott volt. Három lánya született, és közben háromszoros nagymama is lett. 2012 tavaszán, rákban halt meg.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük