Meghalt a diszkókirálynő! Donna Summer titkolta súlyos betegségét

Ma reggel 63 éves korában elhunyt a diszkó királynőjének becézett Donna Summer.

2012. május 17-én, csütörtök reggel 63 éves korában meghalt Donna Summer Floridában - közölte a TMZ, amely szerint a diszkó királynőjének becézett énekesnő rákos volt.

A TMZ-nek egyik ismerőse azt mondta: Summer megpróbálta eltitkolni súlyos betegségét a külvilág elől, amikor ő néhány hete találkozott vele, akkor még jól volt, vagy legalábbis nem látszott rajta, hogy bármiféle betegség kínozná.

Templomi kórusban kezdte

Donna Summer LaDonna Adrian Gaines néven született 1948. december 31-én Massachusetts-ben. Keresztény neveltetésű lévén, eleinte a templomi kórusban énekelt, majd musicalekben igyekezett megmutatni tehetségét. 18 évesen európai turnéra indult, új otthonául Münchent választotta.

Megismerkedett Helmut Sommer osztrák színésszel, akihez feleségül ment. Házasságuk 1976-ban felbomlott, ám Donna megtartotta férje családnevének angol változatát, a Summert.

Szólókarrierjét egy 1971-ben kiadott lemezzel indította el, ám az album nem aratott nagy sikert, így háttérénekesként kereste a kenyérrevalót. Egyik ilyen munkája kapcsán figyelt fel rá egy producerpáros, Giorgio Moroder és Pete Bellotte.

Az ő segítségükkel végül Hollandiában került kiadásra 1974-ben a Lady Of the Night album, mellyel egycsapásra az ottani slágerlista második helyére küzdötte fel magát az akkor 26 éves sztár.

Túl pikáns volt a dal

A nemzetközi hírnév alig egy évet váratott magára – 1975-ben került ugyanis a polcokra az orgazmusszerű hangokkal kísért diszkó sláger, a Love to Love You Baby.

 

A pikáns szerzemény meg is lódította rendesen az énekesnő karrierjét, aki nem sokkal később az I Feel Love című nótával ismét a slágerlisták elejére röpült. A sikernek azonban voltak árnyoldalai is: Summer egy idő után úgy érezte, nincs irányítása a saját élete felett, depressziós lett és álmatlanságban szenvedett. Végül szakított a diszkóval és újra a vallás felé fordult.

Ezt követően azért kiadott még néhány albumot, a legutóbbit, a Crayons címűt 2008-ban. Slágereit rengeteg előadó feldolgozta már, Madonnától Beyoncén, Kylie Minogue-on át Britney Spears-ig. Számos rangos zenei díjat - köztük öt Grammy-t - kapott, lemezei több mint 120 millió példányban fogytak el világszerte.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük