Donald Trump felháborítóan reagált a szexuális erőszak vádjára
Nem fogod elhinni, mivel próbált védekezni Amerika első embere.

donald-trump-nemi-eroszak-reakcio-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A népszerű kolumnista, az Elle magazin Kérdezd E. Jeant rovatának vezetője, E. Jean Carroll életrajzi könyve, a What Do We Need Men For? A Modest Proposal - azaz a Mire kellenek nekünk a férfiak? Egy szerény felvetés - óriási titkot fedett fel: a sztárújságíró elárulta benne, hogy Donald Trump nemi erőszakot tett rajta a kilencvenes években.

Így reagált a vádakra

A memoárból kiderült, hogy az Egyesült Államok jelenlegi elnöke és az újságírónő a Bergdorf Goodman áruházban találkoztak, ahol Trump éppen egy másik nőnek vásárolt fehérneműt. Kacéran célozgatni kezdett rá, hogy Carroll felpróbálhatná az általa választott darabot, ő azonban nemet mondott, és folytatta a vásárlást. Trump azonban nem adta fel ilyen könnyen: utánament a próbafülkébe, a falhoz szorította, szétfeszítette a combjait, és többször is behatolt a nőbe, mire annak végre sikerült lerúgnia magáról.

Összesen 16 nő állította eddig, hogy az egykori ingatlanmogul szexuális erőszakot követett el rajta, azonban perdöntő bizonyítékkal egyikük sem tudott szolgálni az elnökkel szemben.

Sokan Carrollt is azzal vádolták, hogy csak a könyve eladási számait akarja növelni a váddal, amire ezt reagálta:

- Őszinte leszek. Azért hallgattam eddig, mert nem akartam, hogy fenyegető üzeneteket küldözgessenek nekem, hogy elüldözzenek az otthonomból, hogy kirekesszen a közösség, vagy, hogy nyilvánosan meghurcoljanak azokkal a nőkkel együtt, akik ugyanígy megvádolták őt. És bevallom: gyáva vagyok.

Hogy jelentettem-e valaha a rendőrségnek? Soha. Hogy tudott-e róla más is? Igen, két közeli barátom, mindketten újságírók. Egyikük közölte, hogy azonnal indulunk a rendőrségre, elkísér, csak menjünk, és jelentsük fel őt. A másikuk közölte, hogy senkinek ne mondjam el - kétszáz ügyvédje van, akik élve felfalnak. Sajnos akkoriban még biztonsági kamerák sem álltak rendelkezésre - erről egyébként megkérdeztem az üzletet is. Milyen bizonyítékkal szolgálhattam volna? - mondta a vádakról.

Azóta Donald Trump is megszólalt az ügyről a The Hill magazinban - a szavai pedig óriási felháborodást keltettek a nőkben.

- Még sohasem láttam ezt a nőt, soha életemben. Mély tisztelettel mondom, de egy: nem is az esetem. Kettő: sohasem történt meg. Nem történt meg, oké? Az egész hazugság. Nincs kép? Nincs videofelvétel? Nem volt a közelben egyetlen alkalmazott sem? Csak el akarja adni a könyvét, ami nem több fikciónál. Az ilyen hazugok miatt tart ott a világ, ahol - nyilatkozta a lapnak.

2016-ban már előfordult hasonló eset, amikor Jessica Leeds azzal vádolta az elnököt, hogy alányúlt egy közös repülőút során. Trump akkor is azzal védekezett, hogy "nem ő lenne az első, akit megmarkolnék".

Egy dologról az elnök már biztosan nem mondott igazat, hiszen időközben előkerült egy fénykép, melyen igencsak szívélyesen társalog E. Jean Carrollal és az akkori férjével, John Johnsonnal, úgyhogy ez a védekezési stratégiája már megdőlt.

A kommentelők is kiakadtak a kommentjén: főként a "nem is az esetem" beszólás zavarta őket. "Micsoda védekezés ez? Nem is az esetem? Úgy tűnik, ez sem gátolt meg abban, hogy megerőszakold szerencsétlent", "16 nő szava a tieddel szemben. Nem kellene a kongresszusnak végre tennie valamit ez ellen az undorító férfi ellen?", "Nem hiszem el, hogy még mindig divat az áldozathibáztatás. Én hiszek neki. Neki és a másik 15 nőnek is. Mondjuk végre ki: Trump egy erőszaktevő".

Széthullik a házassága is

Trumpék házasságában nagy a baj, ami nem is csoda a számtalan botrány után, ami házasságtörőnek és erőszaktevőnek állítja be a férfit.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük