Tényleg átverte a közönséget az ismert énekesnő?
Dagad a botrány Dolly Parton körül
Dolly Parton állítólag nem élőben énekelt Glastonburyben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Glastonbury fesztivál a pop-, blues- és folkzene ünnepe, melyet kisebb-nagyobb kihagyásokkal 1970 óta rendeznek az angliai Pilton közelében, általában június utolsó hétvégéjén.

Ez idén sem volt másképp, rengeteg néző érkezett a világ minden tájáról az ötnapos, június 25-től 29-ig tartó rendezvényre.

Az előadók között mindenki megtalálhatta a számítását, a több színpadon fellépők között olyan sztárok voltak, mint Ellie Goulding, Lily Allen, a Metallica, Lana Del Rey, Blondie, az Imagine Dragons, a Massive Attack, a Fatboy Slim vagy éppen a countryzene királynője, Dolly Parton.

Övé volt a vasárnap

A 68 éves díva vasárnap délután lépett fel több mint százezer rajongó előtt a nagyszínpadon, és előadta 40 éves karrierjének legnagyobb dalait, a közönség folyamatos ovációja közepette, akik vele együtt énekelték a számokat.

Ám az előadása után olyan pletykák kezdtek felröppenni a Twitteren, miszerint a híresség playbackről nyomta a koncertet.

A gyanúsítást a Sky News egyik híradósa, Kay Burley kezdte, aki ezt írta ki a csevegőoldalon: "Ó, Dolly playbackel, milyen kiábrándító!"

Bár Stephen Fry színész rögtön védelmébe vette az énekesnőt, mondván, a hangelcsúszás csupán az élő HD közvetítés miatt volt látható, az újságok rögtön tényként hozták le a hírt.

Playback, vagy sem?

Így aztán Dolly Partonnak meg kellett védenie magát, a sajtósa egyebek közt a Sunday Mirrornak nyilatkozott, hogy a sztár élőben énekel, maga Dolly pedig a The Sunnak mondta el a véleményét.

- Műmellem van és a hajam sem igazi, de valódi a hangom és igaz a szívem - nyilatkozta a pletykára reagálva.

Hallgasd meg a videót!

Dolly Parton a Jolene című számát énekli ezen a felvételen Glastonburyben. Döntsd el, szerinted valóban élőben adja-e elő, vagy playbackel.

A fesztivál egyik szervezője, Emily Eavis szerint a nyolc Grammy-díjas előadó akkora tömeget vonzott a koncertjére, amekkorát ő még nem látott Glastonburyben. Dolly Parton ugyanis még sohasem lépett fel ezelőtt a rangos zenei rendezvényen, bár évek óta próbálták meggyőzni, hogy menjen el. Végül idén, 2014-ben mondott először igent a felkérésre. Kérdés, hogy a botrány után lesz-e kedve jövőre is fellépni.

Ezt is szeretjük