Szerencsétlen baleset! 34 évesen életét vesztette a tehetséges zenész
A 34 éves DJ Mehdi az elektronikus zene közismert alakja volt, tragikus halála sokakat megrendített.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. szeptember 13-án, egy tragikus balesetben, 34 éves korában, Franciaországban életét vesztette DJ Mehdi világhírű francia lemezlovas és producer, adta hírül a DJ Mag.

Az eredetileg Mehdi Favéris-Essadi néven született elektronikus zenész párizsi otthonának tetején Riton nevű zenészkollégájának születésnapját ünnepelte barátaival, amikor a tető váratlanul beszakadt alattuk.

Hárman kórházba kerültek

A beszámolók szerint a baleset során többen is a mélybe zuhantak, DJ Mehdi halálos sérüléseket szenvedett és azonnal szörnyethalt, míg hárman kórházba kerültek - az ünnepelt Ritonnak pedig egyedüliként sikerült a tetőn maradnia.

Dj Mehdi 1977. január 20-án látta meg a napvilágot, személyében pedig a francia elektronikus zene és hip-hop egyik emblematikus alakja távozott, aki remixeivel nagy hírnévre tett szert az elmúlt években.

2002-ben jelent meg első önálló albuma The Story of Espion címmel, második lemezét pedig már a rangos Ed Banger Records dobta piacra 2006 augusztusában Lucky Boy címmel.

Sokan megemlékeztek róla

Pályafutása során olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint a Daft Punk, a Cassius, a Futura 2000, az Asian Dub Foundation, Chromeo vagy MC Solaar, halála mélyen megrendítette az elektronikus zene világát.

Halálának híre először Twitteren terjedt el, többek között a Stanton Warriors, DJ Cut Killer, a Bloody Beetroots és Chromeo is szívhez szóló üzenetben búcsúzott el tőle.

A párizsi The Social Club nevű felkapott szórakozóhely pedig úgy döntött, hogy DJ Mehdi halálának napján kegyeleti okokból bezár, hogy így tisztelegjenek a lemezlovas emléke előtt.

Ezt is szeretjük