Elhunyt 60 évesen Diego Maradona: ez okozta a legendás futballista halálát
Diego Maradona 60 éves volt.

diego-maradona

Diego Maradona hatvanéves korában örökre lehunyta a szemeit, a CNN-nek családja is megerősítette a szomorú hírt.

Diego Maradona 60 évesen hunyt el

Agyi ödéma miatt sikeresen megoperálták a születésnapja után, komplikációmentes volt a beavatkozás, haza is térhetett. A halálát hirtelen szívleállás okozta végül. Halálának hírét az Argentin Labdarúgó-szövetség is megerősítette.

GettyImages-504973712
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

Az egész világ gyászolja a sportolót, például Cristiano Ronaldo, egy közös fotójukkal emlékezett meg a legendára.

 Maradona 1960. október 30-án látta meg a napvilágot, már egész fiatalon eldöntötte, hogy sportolói karrierbe kezd. Tízévesen egy kis helyi egyesületben, az Estrella Rojában játszott. Később az Argentinos Juniors tagja lett, 16. születésnapja előtt pár nappal játszotta le élete első felnőttmérkőzését. 1981-ben átigazolt a Boca Juniorshoz, de az európai csapatok is egyre jobban érdeklődtek iránta. A Barcelona, a Napoli és a Sevilla csapatait is erősítette a '80-as években. Az 1986-os labdarúgó-világbajnokság volt karrierje egyik legszebb pillanata, ugyanis Argentína nyerte végül a bajnokságot. Az aranylabdát is neki ítélték oda. 2000-ben elnyerte az évszázad labdarúgója címet. 2002-ben a FIFA az 1986-os Anglia elleni, negyeddöntőben rúgott második gólját az évszázad góljának kiáltotta ki.

Labdarúgóként 1997-ig játszott, addigi, 22 éves pályafutása alatt 491 mérkőzésen vett részt, ebből 259 gólt rúgott. Edzőként folytatta a munkáját a '90-es években, 2008-ban ő lett az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük