Dianáról élete utolsó fotózásán csodálatos képek születtek: így mosolygott a kamerába a hercegnő
Diana hercegnő gyönyörű volt a Vanity Fair 1997-es címlapján.

diana-hercegnő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világ ledöbbent, amikor 1997 augusztusában Diana hercegnő egy autóbaleset következtében az életét vesztette Párizsban, fiatal volt még, csupán 36 esztendős.

Az autót, amiben utazott, éppen paparazzók üldözték, ez is okozta végül a vesztét. A '80-as és '90-es években ő volt a világ egyik legtöbbször fotózott nője, de ez nem meglepő, hiszen mindenki kíváncsi volt minden apróságra vele kapcsolatban.

Ilyen volt Diana hercegnő utolsó fotózása

Élete utolsó hivatalos fotózása a halála előtt pár hónappal történt Londonban. A képeket a legendás Mario Testino készítette a Vanity Fair számára. Az alábbi Instagram-posztban te is megnézheted a felvételeket. Ha a kép jobb oldalán látható fehér nyílra kattintasz, a többi képet is láthatod róla.

Csodálatos fotók lettek, látszott a szívek királynőjén, mennyire felszabadult volt, és jól érezte magát. A Vanity Fair beszámolója szerint azért, hogy feloldódjon, Dalida francia énekesnő egyik lemezét tette fel a fotós. Együtt nevetgéltek, jól érezték magukat. Sosem találkoztak még egymással, ám az előkelőség a magazintól azt kérte, olyan ember fotózza, akit nem ismer.

- Valami teljesen újat akart. Új hajat és sminket - emlékezett vissza a Vanity Fairnek Meredith Etherington-Smith újságíró.

A The Guardianban 2015-ben Etherington-Smith írt egy cikket a fotózásról. Megjegyezte, a minimalista és kifinomult stílusra törekedtek. Miután megjelent a fotósorozat 1997 júliusában, nagy sikert aratott a rajongók körében.

 - Senki nem látta még a hercegnőt ennyire természetesnek, viccesnek és modernnek, Mario sikeresen megmutatta egy teljesen más oldalát. A legnagyszerűbb pillanat ebédkor volt. Hideg ételekből álló pikniket szerveztem, egy régi tanteremben ettünk egy asztalnál. A divatbemutatókról és a modellekről beszélgettünk. Mario remekül imitál, a szoba egyik végéből a másikba vonult, és a népszerű manökeneket utánozta. A hercegnő mezítláb egy nagyon meggyőző Naomi Campbell-vonulást hajtott végre, amit egy Bardot-féle Claudia Schiffer-mozdulatsor követett. Annyira ragyogó volt, mindnyájan nevettünk és tapsoltunk - írta.

Később az asszony kapott egy levelet Dianától, amiben leírta, ez a fotózás volt élete egyik legszebb napja.

Diana hercegnő 30 éve járt Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt a szívek királynője, amikor Budapesten járt 1990 májusában.

Ezt is szeretjük