Diana durván szembement a hagyományokkal - Erzsébet királynőt ezzel akasztotta ki
Diana igazi rebellis volt - egy alkalommal így írta alá a karácsonyi lapot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő sohasem tudott igazán beilleszkedni a királyi családba, ugyanis nem volt hajlandó arra, hogy kövesse a família szigorú szabályait. 

Még a karácsonyi lapot is így írta alá

Legtöbbször az öltözékével lázadt a konvenciók ellen, volt, hogy egy karperecet húzott a fejére diadémként, vagy éppen szándékosan miniruhát viselt, hogy bosszantsa a királynőt. Ez az évek során komoly hobbijává vált: a nyolcvanas évek végén még a karácsonyi üdvözlőlappal is borsot tört Erzsébet orra alá.

A királyi család ugyanis minden évben ezrével küld ki üdvözlőlapot a karácsonyi jókívánságaikkal - a fontosabb személyek számára postázott kártyákat ráadásul ők maguk írják alá. Természetesen ilyenkor a hivatalos neveik kerülnek rá, így a lapon annak kellett volna állnia, hogy Charles és Diana, de ő ehelyett ezt írta rá: Duch és Charles. 

Duch a hercegnő gyerekkori beceneve volt, a duchess becézéseként. Főként az iskolatársai nevezték így, ugyanis Diana utálta a kiskori nevét, a Dit, ezért kezdte el terjeszteni a suliban, hogy nevezzék egyszerűen Duch-nak. Az egyik volt osztálytársa ezt mesélte róla:

- Diana nagyon kedves és jó természetű lány volt, akit nehezen lehetett kihozni a sodrából. Kivéve, ha Dinek szólítottad, attól frászt kapott. - Mondd még egyszer, hogy Di, és esküszöm, kicsinállak - egyszer ezt mondta az egyik lánynak. - Én hercegnő vagyok. Duchess. Duch - mesélte nevetve.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük