Diana és Kamilla ebédje rém kínos volt: emiatt okozott nagy szívfájdalmat az élmény a hercegnőnek
Diana hercegnő és Kamilla kínos ebédjét a The Crown is feldolgozta.

diana-és-kamilla-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

November 15-én mutatták be a The Crown, magyarul A korona legújabb részeit a Netflixen, a tíz epizódból álló negyedik évadot azért várták a rajongók, mert végre mélyebb bepillantást nyerhettek Diana hercegnő és Károly herceg kapcsolatába.

A széria készítői minden egyes történést a királyi család hivatalos önéletrajzíróival is egyeztettek, az viszont tény, hogy vannak minimális eltérések a sorozat és a valóság között. Mindennek ellenére a cselekményszál kilencven százaléka a valóságban is megtörtént. Az új részekben Wales hercegének nagy szerelme, Kamilla Parker Bowles is kulcsszerepet kap, bár 1970 és 1973 között randiztak hivatalosan, továbbra is tartották a kapcsolatot egymással. Kamilla még akkor is Károly élete része maradt, amikor Diana a képbe került. 1986-ban viszonyt kezdtek egymással, amiről a hercegnő is tudott.

Kamilla és Diana hercegnő közös ebédje

Károly és Diana 1981 februárjában jelentették be hivatalosan az eljegyzésüket, ezt a sorozat is feldolgozta, sőt, a széria külön jelenetet szánt annak a pillanatnak, amikor a herceg menyasszonya és volt nagy szerelme együtt ebédeltek. Nos, ez a találka tényleg megtörtént a valóságban is, erről Diana hercegnő is beszámolt a Saját szavaimmal című dokumentumfilmben. Érdekesség, hogy a sorozatban úgy tüntették fel, hogy Károly maga javasolta menyasszonyának, mielőtt elutazott volna egyedül hetekre Ausztráliába, hogy barátkozzon Kamillával, mert mennyire jó társaság, hogy ez tényleg így megtörtént-e, nem tudni.

GettyImages-2352014
Fotó: Express Newspapers / Getty Images Hungary

- Amikor megérkeztem Clarence House-ba, egy levél várt az ágyamon Kamillától, amit két nappal korábban fogalmazott. Azt írta: "Milyen izgalmas hír ez az eljegyzés, ebédeljünk együtt, amikor majd a walesi herceg épp Ausztráliában és Új-Zélandon lesz. Szeretném látni a gyűrűt. Sok szeretettel, Kamilla". Meglepett - emlékezett vissza Diana a Saját szavaimmal című dokumentumfilmben.

Károly 1981 márciusának végén utazott el öt hétre Ausztráliába, akkor több fotós is megörökítette Dianát könnyes szemekkel. A hercegnő nem azért sírt, mert Károly otthagyta hetekre, hanem az bántotta, hogy előtte a herceget felhívta Kamilla telefonon, miközben épp a dolgozószobában társalogtak kettesben. Végül magukra hagyta őket, hadd beszéljenek, de közben majd megszakadt a szíve, hiszen senki nem örülne annak, ha a vőlegénye éppen az exkedvesével beszélgetne telefonon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Miután Károly elment a hivatalos turnéjára, Diana vett egy nagy levegőt, és leszervezte az ebédet Kamillával.

- Együtt ebédeltünk. Nagyon ravasz ám, nagyon ravasz. Azt kérdezte: "Ugye nem fogsz vadászni?" Nemmel válaszoltam, erre ő ennyit mondott: "Ó, csak tudni akartam!". Valójában ő így kommunikált, akkor még túl éretlen voltam ahhoz, hogy megértsem az összes felém küldött üzenetét - fogalmazta a dokumentumfilmben.

GettyImages-2636891
Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

A sorozatban is elég kínosra ábrázolták a kettejük ebédjét, mint kiderült, Diana szinte semmit nem tudott a trónörökösről, lényegében alig ismerte, míg Kamilla minden apró szokásával képben volt, tudta az étkezési szokásait és azt is, mennyire szeret a nála jóval idősebb, apapótléknak szánt férfiakkal együtt barátkozni. Még beceneveket is kitaláltak egymásnak, a herceg Gladysnek nevezte nagy szerelmét, míg Kamilla csak Fredként utalt Károlyra. Ezek a dolgok akkor nagyon szíven ütötték a hercegnőt.

Az is zavarta, hogy az esküvőjük előtt Károly adott egy személyes ajándékot volt kedvesének.

- Valaki az irodájából elmondta, hogy Károly csináltatott neki egy karkötőt. Egy nap bementem az irodájába, és megkérdeztem, mi van abban a csomagban, mire a férfi azt mondta, hogy nem szabad megnéznem, de én akkor is így tettem. Kinyitottam, és ott volt a karkötő, összeomlottam, mire a férfi ezt válaszolta: "Ma este fogja odaadni neki!" Nagyon, de nagyon dühös lettem, miért nem őszinte velem? De nem volt az, és ez teljesen kiborított, mintha döntött volna - emlékezett vissza Diana a dokumentumfilmben.

Ezután elgondolkodott azon, hogy tényleg jó döntés-e, ha összeházasodik a walesi herceggel, de a barátnői azt mondták neki, hogy már rajta van az arca a szalvétákon, innen már nincs visszaút.

Diana Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan tündökölt Diana hercegnő 1990-ben Magyarországon.

Ezt is szeretjük