Friss! Prosztatarákban szenved Dennis Hopper
A legfrissebb hírek szerint a 73 éves Dennis Hoppernél prosztatarákot állapítottak meg orvosai, ezért lemondta kötelezettségeit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Dennis Hoppert néhány hete kórházba kellett szállítani kiszáradás miatt, a legfrissebb hírek pedig még aggasztóbbak: a sztár ugyanis prosztatarákban szenved.

Az egykori szelíd motoros ezért minden tervezett utazását lemondta, hogy teljes erejével a kezelésre tudjon koncentrálni, közölte menedzsere a sajtó munkatársaival csütörtökön.

Sam Maydew arról is beszámolt, hogy a 73 éves színész-művész egy speciális programban vesz majd részt, amit a University of Southern California kínál a hasonló betegséggel küzdőknek.

Nem tudni, milyen nagy a baj

Aggodalomra viszont az ad okot, hogy a menedzser semmit sem árult el Hopper jelenlegi állapotáról, csupán annyit volt hajlandó ezzel kapcsolatban mondani, hogy remélik a legjobbakat.

Betegsége miatt a sztár kénytelen volt lemondani  egyebek közt ausztráliai útját is. A melbourne-i Australian Centre for the Moving Image ugyanis november 12-én nyitja meg róla szóló kiállítását.

A Dennis Hopper and the New Hollywood olyan képeket és fotográfiákat vonultat fel, melyek bemutatják „egy egyedülálló filmes pályáját és életét, aki az ötvenes évektől kulcsszerepet töltött be az amerikai kultúrában”.

Dennis Hopper valóban páratlan sokszínűségről tett tanúbizonyságot több mint fél évszázados karrierje során.


A Haragban a világgal-ban még rámenős újoncot alakított James Dean oldalán. Az 1969-es Szelíd motorosokban, amit egyébként forgatókönyvíró-rendezőként is jegyez, viszont már lázadó hippiikont formált meg. Bár a hetvenes-nyolcvanas évek javát a drog- és alkoholfüggőségével való harccal töltötte, legjobb munkái közül több is ehhez az időszakhoz kötődik, például Az amerikai barát Wim Wenderstől. A nyolcvanas évek közepén igazán brillírozott, A legjobb dobás című film alkoholista segédedzőjének eljátszásáért Oscarra is jelölték 1986-ban.

Azóta azonban mintha kicsit megfáradt volna - alakításait az utóbbi időben középszerűség jellemezte, ráadásul gyakran ugyanazt a rosszfiú karaktert keltette életre. Ennek ellenére a közelmúltig forgatott, a Crash - Ütközések sorozatváltozatában egy mániákus zenei producert formál meg, emellett pedig több mozifilmterve is van a jövő évre.

Cikkünk a Gabo kiadó gondozásában megjelent 501 filmsztár kötet aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük