David Bowie családja szívszorítóan emlékezik: 2 éve ment el a legenda
Már két éve elhunyt, de szerettei még mindig nem dolgozták fel halálát.

david-bowie-halalnak-2-evforduloja-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

David Bowie az egyik legfényesebb állócsillag volt a popvilág egén. Hosszú évtizedeken keresztül követhettük nyomon munkáját és látványos átalakulásait, ezért 2016. január 10-én bekövetkezett halála sokkolta az embereket, és sokan el sem akarták hinni a szomorú hírt.

Két éve hunyt el a zenei legenda

Fiának, Duncan Jones-nak kellett még aznap a Twitteren megerősítenie, hogy szeretett édesapja családi körben, békességben eltávozott az élők sorából, és kérte a rajongókat, hogy engedjék békességben gyászolni őket. Hosszú küzdelem után 69 éves korában, két nappal a születésnapja után győzte le őt a halálos kór.

David Bowie négy évtizedes pályafutása során számtalanszor újult meg zeneileg és külsőségekben egyaránt, ezért nevezik a pop kaméleonjának. Mindig az újat kereste. Nem megbotránkoztatni akart, hanem lényéből áradt a lázadásra, a megszokottból való kitörésre való igény.

Különleges hangja és dalainak mély mondanivalója szintén hozzájárult ahhoz, hogy milliós rajongótábora legyen. Pályája John Lennonnal közösen írt, Fame című slágerével indult, és a Blackstaron című lemezével zárult. Utolsó albumát betegen, a saját haldoklását feldolgozva készítette el, hogy rajongóitól méltón elbúcsúzva lezárja munkásságát. Ezen a korongon található a Lazarus című szám, melynek a videoklipjében Bowie egy kórházi ágyon fekve énekel tulajdonképpen már a saját mennybemeneteléről, illetve saját életművének köszönhetően a feltámadásáról, de a többi szám is tele van a rövidesen valóban bekövetkezett halálára való utalással.

Ő volt az a sztár, aki igazi angol úriemberként él majd mindig az emlékezetünkben, annak ellenére, hogy soha nem titkolta: kipróbálta a kemény drogokat, szexuális élete - második feleségével való megismerkedéséig - nagyon változatos volt, és a fehér herceg időszakában fasiszta megnyilatkozásai is voltak - ezért később elnézést kért.

David Bowie kétszer nősült. Első felesége Angie Barnett amerikai modell volt, akivel közös fiuk a fent említett, ma már 47 éves Duncan Jones. Azonban második felesége mellett ért igazán révbe, amikor oltárhoz vezette Imant, a szomáliai származású modell-színésznőt. Házasságuk 24 évig tartott, és egy gyermekük született, a most 17 éves Alexandria Zahra Jones. Bowie továbbra is féktelen, kiszámíthatatlan és vad maradt a színpadon, azonban magánéletében végre meglelte a nyugalmat, amire akkoriban már egyre jobban vágyott.  

I think about you every second of every day and you're all I need. I love you❤

Lex (@lexlex.jonesy) által megosztott bejegyzés,


Szerettei nem titkolják fájdalmukat, amikor rá emlékeznek

Családját távol tartotta a nyilvánosságtól, és mindent megtett, hogy megóvja őket a népszerűséggel járó kellemetlenségektől. A magánemberként udvarias és kedves gentleman mindenkit keményen visszautasított, aki nem a zenei munkásságára volt kíváncsi, hanem a magánéletére. Ez halála után sem sokat változott, gyermekei és özvegye csak ritkán szerepelnek a médiában.

Jan 10th, 2016 NYC Skyline #ForeverAndEver #ForeverLove #BowieForever

IMAN (@the_real_iman) által megosztott bejegyzés,

Fia, Duncan Jones sikeres BAFTA-díjas rendező, producer és forgatókönyvíró. Alexandria Zahra Jones még tanul, azonban anyja szépségét örökölte, amire már az ausztrál Vogue is felfigyelt, és cikket közöltek róla 17. születésnapja alkalmából. Gyermekei a social mediában rendszeresen megemlékeznek édesapjukról, és megírják, mennyire hiányzik nekik. Lánya őszinte sorai hűen tükrözik Bowie hiányának fájdalmát. Tavaly márciusban írta az Instagramon a következő sorokat:

Minden nap minden másodpercében rád gondolok, te vagy minden, amire szükségem van. Szeretlek.

Felesége, Iman egy csodálatos, szivárványt ábrázoló New York-i képpel emlékezett tavaly az énekes halálának egyéves évfordulójára, utalva ezzel az elhunyt művész sokszínűségére is, ami azonban nemcsak szeretett városát ragyogta be, hanem az egész világot.

Képeken az énekes gyönyörű lánya

Az elhunyt sztár 17 éves lánya, Lexi igazi egzotikus szépség lett - nézd meg a fotóját!

Ezt is szeretjük