Fotó! Bilincsbe verve vitték el Daryl Hannah-t
Nem először fordult elő
A hollywoodi sztárt bilincsbe verve vitték el a rendőrök, miután engedély nélkül tüntetett egy szénbányánál.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Többek között Daryl Hannah színésznőt is letartóztatták a Nyugat-Virginia államban fekvő Naoma városban, amiért engedély nélkül tüntetett a felszíni szénbányászat ellen, adta hírül a helyi rendőrség.


Hozzávetőlegesen harminc személyt tartóztattak le abból a néhány száz tiltakozóból, akik a felszíni szénbányászat környezetet károsító hatása miatt emelték fel hangjukat. Köztük volt James Hansen, a NASA tudósa és az említett hollywoodi sztár.

Nem kedvelik egymást a rendőrséggel

A módszer során ugyanis lerobbantják a hegyek tetejét, és bár legtöbbször elhangzik valamiféle ígéret, végül nem állítják vissza azok eredeti állapotát.

A környezetvédők nem láttak más megoldást, mint a figyelemfelhívást. Ezért június 22-én közös erővel eltorlaszolták a Massey Energy által üzemeltetett bánya bejáratát, illetve az oda vezető főutat.

– Nem kell elpusztítanunk a Földet ahhoz, hogy hatalmunk legyen a jövő felett. Már húsz éve megújuló energiaforrásokat használok, úgyhogy nagyon jól tudom, mi hogyan működik. Egyszerűen nincs szükség a tartalékaink felélésére.

Ha az ember bölcsen gazdálkodik, képes energiát nyerni a megújuló forrásokból, ami mindenki számára elérhető – mondta a köztudottan zöld elveket valló, 49 éves Daryl Hannah. Végül a forgalom akadályozásának vétsége miatt letartóztatták, és a helyi őrsre vitték.

A Csobbanás és a Kill Bill sztárja egyébként nem először került összetűzésbe a rendőrséggel. Három éve szintén egy tüntetésről vezették el.

Akkor többszáz farmerral egyetemben próbálta megakadályozni, hogy Amerika legnagyobb városon belüli gazdálkodási területét ledózerolják Los Angelesben, ezért egy diófához láncolta magát.

Ezt is szeretjük