Ma 90 éves Clint Eastwood: a 70-es években minden nő belehabarodott a jóképű színészbe
Clint Eastwood ma ünnepli 90. születésnapját.

clint eastwood cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Clint Eastwood Hollywood egyik legtehetségesebb alakja, nemcsak színészként, hanem rendezőként, producerként és még filmes zeneszerzőként is bizonyított. Az általa rendezett filmjeivel, a Nincs bocsánattal és a Millió dolláros bébivel összesen négy Oscar-díjat zsebelt be. Ma ünnepli 90. születésnapját.

Clint Eastwood 90 éves lett

Miután katonaként leszerelt, a színészkedés felé vette az irányt. Az '50-es évek közepén kapta meg első szerepét egy B-kategóriás horrorfilmben, a Revenge of the Creature-ben tűnt fel, de még a stáblistára sem került fel a neve, annyira apró volt a szerepe. Az Egyesült Államokban a Marhabőr című 1959-es sorozattal vált népszerűvé, ő alakította Rowdy Yates karakterét. A '60-as évek már a nemzetközi sikert is meghozta neki, Sergio Leone több westernjének ő volt a sztárja, ilyen volt az Egy maréknyi dollárért, a Pár dollárral többért vagy A Jó, a Rossz és a Csúf. Sokan kedvelték őt az 1971-ben megjelent Piszkos Harryben is, ami akkora siker lett, hogy további négy részt kapott még a film. Ezekben az időkben sok nőnek hevesebben dobott a szíve, ha feltűnt a sármos sztár a képernyőn.

A '70-es évektől a rendezés egyre fontosabb szerepet játszott az életében, első alkotása az 1971-es Játszd le nekem a Mistyt! című thriller volt, aminek a főszerepét is ő játszotta. Olyan filmeket rendezett, mint a Gran Torino, A szív hídjai, az Amerikai mesterlövész vagy A párizsi vonat. Utolsó alkotása, a Richard Jewell balladája 2019-ben jelent meg.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett a legendás sztár fiatalon, illetve egy idén készült képet is láthatsz róla.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük