Emlékszel Cliff Richardra? Így fest most a 79 éves legendás énekes
Cliff Richard idén októberben már nyolcvanéves lesz.

cliff-richard-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cliff Richard a 20. század egyik legnépszerűbb angol zenésze volt. Több mint 250 millió lemezt adott el világszerte, karrierje elején még őt emlegették az angol Elvis Presley-nek. Összesen 45 stúdióalbuma jelent meg, a legelső 1959-ben Cliff Sings címmel, a legutóbbi 2018-ban, ami a Rise Up nevet kapta.

Olyan slágerei voltak, mint a Move It, a Congratulations, a We Don't Talk Anymore, de több karácsonyi dal is az ő nevéhez fűződik. Nemcsak a zene területén, hanem a filmiparban is kipróbálta magát, olyan alkotásokban szerepelt, mint a Nyári vakáció, a Viharmadarak, előre! vagy a Csodálatos élet. 

Így megváltozott Cliff Richard

Cliff Richard 1940. októberében látta meg a napvilágot, így idén majd a 80. születésnapját ünnepelheti. A 79 éves sztár napjainkban is nagy elismerésnek örvend világszerte, hazájában van a legnagyobb rajongótábora.

Közel a nyolcvanhoz is aktív, rendszeresen fellép, idén ősszel egy kisebb angliai turnén vesz majd részt, fellép Glasgow-ban, Londonban, Birminghamben és Manchasterben is. A sztár ezzel a koncertsorozatával szeretné a kerek évfordulót megünnepelni. Érdekesség, hogy napjainkban nem Angliában él, Barbados és Portugália között ingázik.

Az elmúlt néhány év nem volt egyszerű számára, 2014-ben megvádolták szexuális zaklatással, amit állítólag még a '80-as években követett el. Végig tagadta a vádakat, illetve mindezt sosem tudták bebizonyítani.

Ami a szerelmi életét illeti, Cliff Richard örök agglegény maradt, persze voltak kapcsolatai, egy párt alkotott Delia Wicks ausztrál táncosnővel, Una Stubbs színésznővel, Sue Barker teniszezőnőnek pedig majdnem megkérte a kezét, de végül sosem házasodott meg. 2013-ban az angol The Lady magazin készített vele egy interjút, amiben rákérdeztek, nem bánta-e meg, hogy sosem alapított családot.

- Ha teljesen őszintének kell lennem, ez engem sosem zavart. A három lánytestvéremnek vannak gyerekeik, nagy élmény volt, hogy szemtanúja lehettem annak, ahogy felnőttek, majd férjhez mentek, és végül családot alapítottak. Bevallom, mindig is fontos szerepet vállaltam be az ő életükben. Bár azt hiszem, jó apa lehettem volna - magyarázta, majd hozzátette:

- A szabadságom lehetővé teszi, hogy folytassam tovább a karrierem. Ha nős lennék, és családapa, akkor biztosan nem lenne most lehetőségem azt csinálni, amit ma.

A '80-as évek sztárjai így megváltoztak

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek napjainkban a '80-as évek legnépszerűbb férfi sztárjai.

Ezt is szeretjük