Ezt látnod kell! Charlize Theron diáklányként is bombázó volt
Charlize Theron modellként kezdte pályafutását, táncosnői karrierjének pedig egy térdsérülés vetett véget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hollywoodi sztárok gyerekkori fotói az esetek többségében nagyon mulatságosak tudnak lenni. Gyakran kiderül, hogy a jóképű szívtiprók vagy gyönyörű színésznők kisgyerekként korántsem voltak olyan bájosak, mint felnőttként.

Charlize Theron azonban nem tartozik közéjük, a 34 éves színésznő ugyanis diáklányként is legalább olyan csinos és vonzó volt, mint most, túl a harmadik ikszen. Természetesen az előnytelen szemüveg fölött nehéz szemet hunyni, de ennyit könnyedén megbocsáthatunk neki.

Végignézte apja halálát

A gyönyörű színésznőről kevésbé köztudott, hogy Dél-Afrikában látta meg a napvilágot. Édesapja súlyos alkoholista volt, akit édesanyja önvédelemből lőtt le lánya szeme láttára, amikor Theron még csak 15 éves volt.

Egy évvel később megnyert egy modellversenyt, ezért Milánóba utazott, majd New Yorkba költözött, miután a Pauline’s Model Management ajánlott neki szerződést. Miután az lejárt, beiratkozott a neves Joffrey Ballet Schoolba, ám egy térdsérülés miatt nem lehetett belőle táncosnő.

A kilencvenes évek közepén kapta meg élete első szerepét A kukorica gyermekei harmadik részében, az évtized második felében pedig elkezdett felfelé ívelni karrierje. Játszott Al Pacino és Keanu Reeves oldalán Az ördög ügyvédje című horrorban, de több alkalommal forgatott Woody Allennel is.

Igazi rémség lett belőle

Az igazi áttörést karrierjében A rém című életrajzi film hozta meg, amiben Aileen Wuornos sorozatgyilkost formálta meg. A szerep kedvéért megdöbbentően elcsúfították a sminkesek, mélyen átélt alakítását pedig a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazta a Filmakadémia.

Két évvel később megint jelölték a rangos elismerésre a Kőkemény Minnesotában látható játéka révén - ebben egy vasbányában dolgozó nőt keltett életre, akit munkatársai rendszeresen molesztálnak.

Legutóbb a mozikban a Hancock című szuperhős-filmben, illetve Az út című posztapokaliptikus drámában láthattuk.

Ezt is szeretjük