Agyvérzést kapott Charlie Daniels, a Grammy-díjas énekes
Charlie Daniels motorosszánon ülve egy vérrög miatt kapott agyvérzést, a mentők pedig azonnal kórházba vitték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 15-én Coloradóban agyvérzést kapott Charlie Daniels, adta hírül a BNO. A 73 éves amerikai énekes-gitáros Durangóban motorosszánozás közben lett rosszul, ezt követően egy helyi kórházba, majd helikopterrel Denverbe szállították.

A stroke – amelyet egy vérrög okozott az agyában - szerencsére enyhébb lefolyású volt, és nem lettek komolyabb következményei, ezért vasárnap már haza is engedték.

A bal keze kezdett először zsibbadni

A country műfajának világhírű előadója elmondta, hogy a motorosszánon ülve egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a bal keze zsibbadni kezd. Ám akkor még nem aggódott, mivel azt hitte, hogy csak azért van mindez, mert túl régóta szorította a kormányt.

- De ezután azt éreztem, ahogy a szám bal oldala is zsibbad, a bal lábamat pedig egyre nehezebben tudtam irányítani. Ekkor már tudtam, hogy valami éppen történik velem. Tudtam, hogy most jobb, ha lejövök a hegyről, és szerzek segítséget – írta az énekes.

Elkezdődött a fizikoterápiás kezelés

A lábadozó Charlie Daniels szerdán arról tájékoztatta hivatalos honlapján rajongóit, hogy elkezdődött a fizikoterápiája. Állítása szerint most már jobban van, azt azonban nem említette, hogy a gitározásban akadályozza-e bármilyen szinten is az agyvérzés.

Az mindenesetre optimizmusra ad okot, hogy egyetlen fellépését sem mondta le, legközelebb február 27-én lép majd színpadra Fort Pierce-ben.

Charlie Daniels az ötvenes években kezdte pályafutását, a csúcsra pedig a hetvenes években jutott el. Legismertebb száma az 1979-es The Devil Went Down To Georgia, amelyért Grammy-díjjal jutalmazták.

Az énekes az elmúlt években több alkalommal is Irakba utazott, hogy a katonáknak zenéljen, 2007-es koncertjét pedig lemezen is kiadták.
Ezt is szeretjük