Elhunyt a Marvel-filmek 43 éves sztárja: vastagbélrákkal küzdött a Fekete Párduc megformálója, Chadwick Boseman
A Fekete Párduc főszereplője négy évig harcolt a gyilkos kórral.

chadwick-boseman

Chadwick Boseman elhunyt, adta hírül a színész szóvivője a Twitteren. A 43 éves sztárt négy évvel ezelőtt diagnosztizálták harmadik stádiumú vastagbélrákkal, végül augusztus 28-án a színész szervezete feladta a küzdelmet.

„Mérhetetlenül nagy fájdalommal tudatjuk, hogy Chadwick Boseman elhunyt. Igazi harcosként Chadwick végig kitartott, és rengeteg filmmel gazdagította a világot, melyeket sokan szerettek (…) Otthonában hunyt el, szerető felesége és családja a végsőkig mellette maradt” – olvasható a színész Twitter-oldalán.

A világ 2016-ban ismerte meg a nevét, ekkor debütált az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, mint T’Challa, azaz a Fekete Párduc. Ugyanebben az évben derült ki a betegsége, ám Boseman nem beszélt róla.

Nem engedte, hogy a súlyos betegség befolyásolja az életét, küzdelme alatt is végig forgatott. 2018-ban visszatért ikonikus szerepéhez annak önálló filmjében, amely egyaránt lenyűgözte a közönséget és a szakmát: összesen hét Oscar-díjra jelölték, amelyből hármat el is nyert, ezzel az egész Marvel-moziuniverzum szakmailag legsikeresebb alkotásává vált.

chadwick boseman
Fotó: Roy Rochlin / Getty Images Hungary

Később a Bosszúállók: Végtelen háború és a Végjáték című filmekben is magára öltötte Wakanda királyának szerepét. Bár sokan a képregényfilmekből ismerik, számos más produkció is köthető a nevéhez. Láthattuk a Netflix Message from the Kingjében, Az 5 bajtársban, a 21 híd című drámában, valamint halála előtt leforgatta Viola Davis oldalán a Ma Rainey’s Black Bottomot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük