Catherine Deneuve-öt kórházban ápolják - Az állapotáról családja közleményt adott ki
A 76 éves Catherine Deneuve-öt néhány nap múlva kiengedik a kórházból.

catherine-deneuve-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 76 esztendős Catherine Deneuve-öt tegnap kórházba kellett szállítani, ugyanis ischemiás érkatasztrófát szenvedett. A színésznőnek néhány napig még pihenésre van szüksége.

Catherine Deneuve-nek ilyen az állapota

Legelőször a hírt a francia Le Parisien lap hozta le, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a színésznőt súlyos állapotban vitték kórházba. Úgy fogalmaztak, hogy stroke-ot kapott, később, szerda este azonban a családja egy közleményt adott ki az állapotáról, amit az ügynöke, Claire Blondel közölt a francia AFP hírügynökséggel. Mint kiderült, mini stroke-nak is becézett ischemiás érkatasztrófát szenvedett.

- Szerencsére a mozgásszervek egyáltalán nem sérültek, természetesen most egy darabig pihenésre lesz szüksége - állt a közleményben.

Az MTI azt írta, a család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel. A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar, azaz tranziens iszkémiás attak - rövidítve TIA - lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, és amit a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Az egyik francia tévécsatornának, a BFMTV-nek egy, a színésznőhöz közel álló forrás kikotyogta, hogy Deneuve már egy ideje kimerültséggel küzdött, ugyanis túl sok munkát vállalt el. A hivatalos IMDB-oldalán csak 2020-ban két filmje jelenik meg, az egyik a Terrible jungle címet kapta, a másik pedig a De son vivant, melynek forgatási munkálatai még most is zajlanak.

Várhatóan néhány napon belül kiengedik a kórházból, a családja azt nem árulta el, pontosan melyik intézményben ápolják, csak annyit lehet tudni, hogy valamelyik párizsi létesítményben ápolják.

Friss fotókon Jean-Paul Belmondo

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban a legendás francia színész, Jean-Paul Belmondo. A sztár már 86 esztendős.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük