Így néz ki most Leia hercegnő a Star Wars-ból
Emlékszel még rá?
Carrie Fisher azok közé tartozik, akik már fiatalon beírták magukat a filmtörténelem nagykönyvébe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 21-én volt 52 éves Carrie Fisher, akit az egész világ a csigafrizurás Leia hercegnőként ismer az eredeti Star Wars filmekből.


A Beverly Hills-ben született már szinte csecsszopó korától a sztárság bűvöletében él, édesanyja a híres Debbie Reynolds, édesapja pedig Eddie Fisher énekes, aki később Liz Taylor ki-tudja-hányadik férje lett.

A kis Carrie 12 éves korában már mamájával szerepelt Las Vegasban, majd a Broadway-en is együtt léptek fel az Irene című musicalben.

Kisebb kitérők után végül 1977-ben, mindössze 21 évesen került be a kirobbanó sikerű Star Wars trilógiába, ahol Harrison Ford és Mark Hamill mellett az egyetlen női főszerepet játszhatta a távoli múltban játszódó tudományos-fantasztikus történetben.

Aranyruci és csigahaj

Bár mindhárom epizódban ott volt, a legemlékezetesebbek mégis a híres/hírhedt arany bikinis képsorok lettek, melyekben mindenki megcsodálhatta az ifjú szépség alig takart bájait.

Azóta többnyire kisebb szerepek jutottak neki, ám forgatókönyvíróként újabb sikert könyvelhetett el.

Első regényét – azóta öt további művet írt -, a félig-meddig önéletrajzi ihletésű Képeslapok a szakadékból címűt 1990-ben Meryl Streep, Shirley MacLaine, Dennis Quaid és Gene Hackman főszereplésével megfilmesítették, és BAFTA-díjra is esélyes volt.

Ami a magánéletét illeti, egy ideig Paul Simon zenész felesége volt, aki több dalt is írt hozzá, majd egy producerrel élt együtt – bár egy kislánnyal is megajándékozta, a férfi végül egy pasi miatt hagyta el, de állítólag Dan Aykroyd is eljegyezte egykor.

Egy 2005-ös rádióinterjúban meglepő őszinteséggel mesélt életéről, drogproblémáiról, gyógyszerfüggőségéről és bipoláris zavaráról.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A magyar rajongók decemberben találkozhatnak vele a mozikban, akkor kerül el hozzánk a The Women című vígjáték, melyben Meg Ryan, Bette Midler, Eva Mendes és Annette Bening oldalán komédiázik.
Ezt is szeretjük