Ismét pucérak a világ legidősebb naptárlányai
Tíz évvel az első vállalkozás után megint megmutatták magukat a nagyvilágnak a legmerészebb nyugdíjas asszonyok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kétségtelenül a leghíresebb nyugdíjasok közé tartoznak a Rylstone Women's Institute tagjai, akik immáron másodszor is úgy határoztak, jótékonysági céllal ismét megválnak ruháiktól.

Együtt több, mint 300 évesek

Míg azonban az 1999-es Calendar Girls kiadványban csak fekete-fehérben merték pucér bájaikat a nagyközönség elé tárni, addig most, felbátorodván, a színes változatra szavaztak.

Természetesen nem holmi szexfotókat kell elképzeli a naptárban, sokkal inkább bájosan trükkös képeket.

A felvételeken ugyanis a csupán egy fehér gyöngysort viselő idős hölgyek úgy lettek beállítva különféle nőegyleti élethelyzetekbe – például hímzés, teaszervírozás, zongorázás, kertészkedés -, hogy a stratégiai pontokon valami mindig kitakarja a kényes testrészeket, legyen az egy csésze vagy egy virágcsokor.

Film is készült a történetből

Az első, tíz évvel ezelőtti naptárnak az adta a szomorú apropóját, hogy nem sokkal előtte hunyt el az egyik hölgy, Angela Baker férje egy, a nyirokrendszert megtámadó rosszindulatú betegségben.

A ma már 63 éves asszony az új kalendárium Leeds-i bemutatóján is sírva idézte fel a férjével töltött napokat, ugyanakkor elmondta azt is, mennyire büszke, hogy idős barátnői sorsközösséget vállaltak vele a jótékonysági projektben.

Az összegyűlt pénzt a helyi kórház megsegítésére ajánlották fel.

A 2010-es naptárban végül az eredeti 11 hölgy közül hatan vállalták a pózolást. Egyesek a híressé válásuk után már nem akarták bevállalni, mások pedig megorroltak akkor, amikor nem tudtak dűlőre jutni, melyikük szerepét ki játssza a történetük megfilmesítése kapcsán.

A sztoriból ugyanis 2003-ban mozifilm készült Felül semmi címmel, melyben többek között Helen Mirren és Julie Walters meztelenkedett.

Bár a hat asszony - a legidősebb 75 éves - rendkívül elégedett, hogy sikerült összehozniuk a kalendáriumot, nem mindenki ilyen lelkes.

Állítólag az öt másik hölgyet meg sem kérdezték, mit szólnának egy másodszori vetkőzésnek - egyikük azonban elárulta, így sem, úgy sem vállalta volna el.

Szerinte, ha az ember túl sokat mutogatja magát pucéran, annál kevésbé figyelnek fel rá, így az új naptár már úgysem üt majd akkorát. Majd kiderül.
Ezt is szeretjük