Gyász! Rákban elhunyt a Szomszédok kedvelt sztárja, Charles Tingwell
Az idős színészt prosztatarákkal kezelték, állapota két hete fordult rosszabbra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. május 15-én, életének 92. évében, prosztatarákban elhunyt Charles Tingwell, ausztrál színész, aki többek között az ottani Szomszédok sorozatban is játszott, adta hírül az ügynöke.

Kevin Ruddal, Ausztrália miniszterelnökével

A férfi már egy ideje küzdött a rákkal, állapota két hete súlyosbodott, ekkor került egy Melbourne-i kórházba, ahol végül örökre elszenderedett. Fia, Christopher, és szintén színész lánya, Virginia gyászolják. Felesége 13 éve halt meg.

Az 1917-es születésű Charles, vagy, ahogy mindenki ismerte, Bud Tingwell azután kezdett színészkedni, hogy a második világháború után leszerelt az ausztrál légierőtől.

Ausztráliában legendaként tisztelték

Karrierje majd’ hatvan éve alatt a legkülönfélébb brit és ausztrál sorozatokban fordult meg, a Margaret Rutherford féle Miss Marple-filmektől kezdve a Homicide című krimisorozat 126 epizódján keresztül az immáron huszonöt éve forgatott Neighbours, azaz Szomszédok szériáig.

Rajongói szerint rendkívüli tehetség volt, aki csak azért nem futott be Hollywoodban, mert nem akarta elhagyni szeretett szülőhazáját.

És valóban: 1952-ben együtt forgatta a tengerentúlon a Sivatagi patkányok háborús filmet Richard Burtonnel, de hiába marasztalták, nem szándékozott Los Angelesben letelepedni.

Ennek ellenére szerte a világon ismerték: a 2006-os Veszedelmes vonzerő című ausztrál thrillerben például olyan ismert sztárok társaságában szerepelhetett, mint az amerikai Susan Sarandon és az ír Sam Neill.

1999-ben színészi, rendezői és a társadalom érdekében végzett munkája elismeréséül megválasztották az 1975-ben Erzsébet brit királynő által alapított Ausztrál királyi rend – Order of Australia – tagjává.

Néhány éve pedig saját blogot kezdett vezetni, hogy bebizonyítsa, senki sem túl öreg az internetes naplóíráshoz.

Bud Tingwell minden vonatkozásban egy ausztrál legenda, így az egész ország gyászolja – emlékezett róla Kevin Rudd, Ausztrália miniszterelnöke.

Ezt is szeretjük