Ránctalanná vasalták a szívtipró Bruce Willis arcát
Nem fog rajta az idő
Hollywood legvagányabb akcióhősén nem látszik a kor, persze ezért be kellett vállalnia egyet és mást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bruce Willis, Hollywood ügyeletes világmegmentője hihetetlen változásokon ment keresztül a Die Hard legutóbbi epizódja óta, és ezúttal babapopsi simaságú arcbőrrel ered a rosszfiúk nyomába. 


Szerencsére nem arról van szó, hogy a korosodó akcióhős is csatlakozott volna a hollywoodi sztárok plasztikaőrületéhez: az ő arcát csak számítógépes trükkel vasalták ki legújabb mozis produkciója, a Hasonmás című film kedvéért.

A sci-fi akciófilm ugyanis 2054-ben játszódik, ahol az emberek helyét szebb és fiatalabb robot másaik veszik át az utcán. Willis, aki egy FBI ügynököt alakít, szintén rendelkezik egy dús, szőkés hajkoronával ellátott alteregóval.

Greer ügynök gépi mása leginkább a megereszkedett akcióhős húsz évvel ezelőtti kiadására emlékeztet, bár öltözködési stílusa valamivel kifinomultabb, mint John McClane-nek a Drágán add az életed!-ben.

A jövő világmegmentője

Az utóbbi évek filmterméséről elmondható, hogy igazán jó, elgondolkodtató sci-fi már régen került ki az álomgyárból. Bár a Hasonmás ígéretesnek tűnt, a várakozásokat sajnos alulmúlja, és nem említhető a kultikus Szárnyas fejvadásszal egy lapon.

Ennek ellenére Bruce Willis a tőle megszokott magabiztossággal alakítja az akcióhőst, aki attól sem riad vissza, hogy több évtizednyi önkéntes szobafogság után hús-vér valójában pisztolyt ragadjon, és a hasonmások közé vegyülve járjon a dolgok végére.

Valljuk be, ez pedig több, mint elég, hiszen a tesztoszteronszagú profizmus mellett egy-egy ferde mosoly arról is gondoskodik, hogy a női nézők se tolongjanak a főcím után, hogy visszakérjék a jegy árát. A rajongóknak tehát nincs mitől tartaniuk: Willis változatlanul kemény és sármos, ami megbízható mederben tartja a film menetét.

A színész neve szinte márkanévként garantálja a pörgős akciójeleneteket, az izomvillantós küzdelmekről nem is beszélve.

És hogy a robotok közt se legyen hiány az elmaradhatatlan romantikában, arról az elbűvölő mosolyú, borostás világmegmentő mellett a bájos Rosamund Pike gondoskodik.

A Hasonmás című filmet október elsejétől tekintheted meg a hazai mozikban.

Ezt is szeretjük